VIDEO Prigožins parāda svaigu "vāgneriešu" līķu lauku un bļauj pēc palīdzības

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas paramilitārā grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins publicējis videouzrunu Krievijas militārajai vadībai, veltot tai asu kritiku. Video redzami neskaitāmi daudz "vāgneriešu" līķu. Neilgi pēc tam Prigožins paziņojis, ka atvilks vāgneriešus no frontes līnijas Bahmutā.

Videoierakstā "Vagner" vadītājs paziņoja, ka viņiem munīcijas trūkums sasniedz 70%. Prigožins arī kritizēja Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu.

"Mums trūkst munīcijas. Šoigu! Gerasimov! Kur, pie velna, ir munīcija! (..) Jūs, blēži, sēžat dārgos klubos. Jūsu bērni izklaidējas, taisa "YouTube" video. Jūs domājat, ka esat šīs dzīves pavēlnieki, ka jums ir tiesības kontrolēt viņu dzīvi. Jūs domājat - ja jums ir munīciju noliktavas, tad jums ir tiesības uz to. Elementāri aprēķini: ja jūs dodat munīcijas normu, tad viņu [mirušo vāgneriešu] ir piecas reizes mazāk. Viņi šeit ieradās kā brīvprātīgie un mirst, lai jūs varētu dzīvot savos sarkankoka birojos! Paturiet to prātā!"

"Šie puiši ir no "Vagner". Viņi šodien nomira. Viņu asinis vēl ir svaigas," norādīja Prigožins, piebilstot, ka armijas komandieri nonākšot ellē par munīcijas nesūtīšanu.

VIDEO: Prigožins bļauj pēc palīdzības un rāda "vāgneriešu" līķu lauku (brīdinājums par nepatīkamiem skatiem!)

Prigožins atvilks vāgneriešus no Bahmutas

Neapmierināts ar munīcijas trūkumu, krievu algotņu bandas "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins piektdien paziņojis, ka atvilks vāgneriešus no frontes līnijas Bahmutā.

"2023.gada 10.maijā mums būs jānodod mūsu pozīcijas Bahmutā Aizsardzības ministrijas vienībām un jāatvelk "Vagner" vienības uz aizmugures nometnēm," savā "Telegram" kanālā paziņoja Prigožins.

VIDEO: Prigožins publicē vēl vienu video un paziņo, ka atvilks vāgnerieriešus no Bahmutas

Iepriekš ziņots, ka 2022. gada decembrī "Vagner" algotņi publicēja aicinājumu Valērijam Gerasimovam, pieprasot sagādāt munīciju. "Vagner" apgalvoja, ka ieroču trūkuma dēļ viņiem ir lielas grūtības Bahmutā, ziņo medijs "Insider".

Aprīļa nogalē Prigožins, kura vadītie kaujinieki jau mēnešiem ilgi Ukrainas austrumos cenšas ieņemt Bahmutu, izteicās, ka "Vagner" drīzumā var beigt savu pastāvēšanu.

Vadonis savas algotņu bandas pastāvēšanas galu saistīja ar to, ka Krievijas Aizsardzības ministrija joprojām nepiegādā viņa kaujiniekiem munīciju.

Prigožins arī piedraudēja, ka lielo zaudējumu dēļ izvedīs savus algotņus no Bahmutas.

"Katru dienu mums ir kaudzes ar tūkstošiem līķu, kurus mēs ievietojam zārkos un sūtām uz mājām," teica "Vagner" vadonis.

Prigožins, kurš savulaik dēvēts par diktatora Vladimira Putina pavāru un iepriekš centās turēties ēnā, sākoties atkārtotajam Maskavas iebrukumam Ukrainā, atklāti atzinis, ka ir "Vagner" dibinātājs, un sācis spēlēt arvien pamanāmāku lomu Krievijas politikā. Taču tas daļā Krievijas elites izraisījis nepatiku, jo tā bijušo kriminālnoziedznieku, kas savulaik tiesāts par laupīšanu, neuzskata par piederīgu savam lokam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu