Operācija "Menai tilts": Kas notiks pēc karaļa Čārlza III nāves?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Izstrādāts plāns karaļa Čārlza III nāves gadījumam. Nekavējoties sāktos operācija "Menai tilts" ("Menai Bridge"). Tas ir ārkārtas rīcības plāns, kurā esot minēts viss tas, kam jānotiek Lielbritānijā pēc tam, kad karalis būs devies mūžībā. 

Lai gan atsevišķas detaļas par operāciju ir neskaidras, pamatojoties uz to, kas notika 11 dienu laikā no karalienes nāves līdz brīdim, kad viņa tika apglabāta, Čārlza bēres tiktu organizētas nekavējoties.

Karaliskās aizsardzības virsnieks Saimons Morgans Austrālijas šovam "Today" septembrī sacīja, ka dienu pēc karalienes bērēm sāksies "nopietni sagatavošanās darbi" operācijai "Menai tilts".

Jaunais monarhs automātiski mantos troni Čārlza nāves brīdī. Un pēc nacionālā sēru perioda Čārlzs tiks guldīts Vindzoras pils karaļa Džordža VI piemiņas kapelā.

Kurš mantotu troni?

Čārlzs ir bijis monarhs tikai kopš viņa mātes karalienes Elizabetes II nāves septembrī. Nāves gadījumā kroni automātiski pārmantotu nākamais rindā. Tas parasti ir monarha vecākais bērns.

Šajā gadījumā troni mantotu princis Viljams. Ja ar Viljamu kaut kas notiktu, kronis tiktu viņa vecākajam bērnam princim Džordžam, kurš šobrīd ir otrais rindā uz troni.

Troņa pārmantošana deviņu gadu vecumā noteikti radītu zināmas problēmas, tāpēc viņš nevarētu pildīt konstitucionālā monarha lomu līdz 18 gadu vecumam.

Princis Harijs droši vien kļūtu par reģentu, līdz viņa brāļadēls būs pietiekami vecs. Reģents ir monarha nepilngadības gadījumā kāds no valsts augstākajiem aristokrātiem vai radinieks, kurš pilda monarha pienākumus līdz tas sasniedz pilngadību.

Kamilla nekad nevarētu mantot troni, jo cilvēki, kas ieprecējušies karaliskajā ģimenē, nevar iegūt titulu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu