Aizkustinošs brīdis Čārlza III kronēšanā: princis Viljams zvēr uzticību karalim un tēvam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/Scanpix

Viens no karaļa Čārlza III kronēšanas aizkustinošākajiem brīžiem bija, kad princis Čārlzs zvērēja uzticību savam tēvam un noskūpstīja jauno karali uz vaiga. Šis bija mazliet ārpus protokola – maiguma un pilnīgas uzticības pilns tēva un dēla brīdis.

Karalis izskatījās aizkustināts, kad pēc kronēšanas pēc reliģisko līderu zvērestiem arī princis Viljams, nometoties ceļos, deva viņam uzticības zvērestu.

Pēc zvēresta viņš piecēlās, pieskārās karaļa kronim uz Čārlza galvas un tad pieliecās un noskūpstīja tēvu uz vaiga. Jaunais karalis, manāmi aizkustināts, viegli pamāja ar galvu un klusi nomurmināja: "Paldies, Viljam."

Starp 2300 kronēšanas ceremonijas viesiem Vestminstras abatijā bija arī karaļa Čārlza III jaunākais dēls princis Harijs. Viņam kronēšanā nebija nekādas oficiālas lomas un viņš nepiedalījās arī karaliskās ģimenes iznācienā uz Bakingemas pils balkona. 

Foto: Reuters/ScanPix

Ir gan zināms, ka viņš bija ielūgts uz kronēšanas svinīgajām pusdienām Bakingemas pilī. Viņš ielūgumu neizmantoja un pēc kronēšanas ceremonijas devās tiešā ceļā uz Hītrovas lidostu, lai dotos mājās uz ASV pie sievas Meganas Mārklas un bērniem. Tiek lēsts, ka laika starpības dēļ Harijs vēl paspēja uz sava dēla Ārčija ceturtās dzimšanas dienas svinībām, kas notika tieši Čārlza III kronēšanas dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu