"Saskaņa" aicina izvairīties no provokācijām 8. un 9. maijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Saskaņa" domes priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (no kreisās) , partijas "Saskaņa" biedri Regīna Ločmele, Andris Morozovs, Guntars Jirgensons un Jeļena Toca  piedalās sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" kongresā, kurā plānots apspriest aktuālo situāciju partijā, lemt par grozījumiem partijas statūtos, kā arī ievēlēt partijas vadību.
Partijas "Saskaņa" domes priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (no kreisās) , partijas "Saskaņa" biedri Regīna Ločmele, Andris Morozovs, Guntars Jirgensons un Jeļena Toca piedalās sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" kongresā, kurā plānots apspriest aktuālo situāciju partijā, lemt par grozījumiem partijas statūtos, kā arī ievēlēt partijas vadību. Foto: Paula Čurkste/LETA

Partija "Saskaņa" aicina izvairīties no provokācijām no jebkuras puses, pieminot Otrajā pasaules karā kritušos, informēja "Saskaņas" birojā.

Partijas valde izplatītajā paziņojumā aicina šogad 8.maijā un 9.maijā pieminēt Otrajā pasaules karā kritušos un atzīmēt uzvaru pār nacismu, noliekot ziedus un iededzinot sveces Brāļu kapos un karavīru kapos.

Partijas paziņojumā aicināts izvairīties no jebkādām provokācijām no jebkuras puses, atcerēties par visiem aktuālajiem ierobežojumiem un ar cieņu un sapratni izturēties pret policijas darbinieku darbu.

"Kā mēs turpmāk saglabāsim un rūpēsimies par mūsu ģimenes piemiņu, ir atkarīgs tikai no mums pašiem, no mūsu gudrības, no tā, kā mēs tagad rīkosimies. Būsim gudri un viedi," paziņojumā aicina "Saskaņas" valde.

Kā vēstīts, 8.maijs ir nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena, savukārt Krievijā 9.maijā svin "Uzvaras dienu".

Kā ziņots, Saeima ir pieņēmusi likumu, ar kuru aizliegts 9.maijā, kad Krievijā tiek svinēta "Uzvaras diena", publiskajā ārtelpā rīkot tādus pasākumus, kas neaizstāv valsts drošības intereses, šķeļ sabiedrību, nepatiesi apraksta vēsturi un nesolidarizējas ar Ukrainas tautu.

Pieņemtajā likumā "Par atsevišķu publisku pasākumu rīkošanas aizliegumu 9.maijā" nav noteikti termiņa ierobežojumi, līdz ar to tam jāattiecas uz visiem 9.maija datumiem nākotnē.

Ar šo likumu tiek noteikts, ka 9.maijā Latvijā publiskajā ārtelpā aizliegts rīkot publiskus izklaides un svētku pasākumus, sapulces, gājienus un piketus, izņemot tādus, kuri atbilst likuma mērķim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu