FOTO un VIDEO ⟩ Pazudušās Justīnes ģimene iepriekš nonākusi bāriņtiesas redzeslokā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Piektdienas, 5. maija, vakarā par septiņgadīgās Justīnes pazušanu Rogovkā policijai paziņoja viņas tēvs. Aizvadītas jau trīs naktis, meklējot mazo meiteni. Kā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", meitenes ģimene jau iepriekš nonākusi bāriņtiesas redzeslokā. 

Turpinās meklēšana

Valsts policijas inspektors Kaspars Atstupens norādīja: "Pļavas vairāk pārskatāmas. Tie meži, biezokņi daudz grūtāk, lai kaut ko garām nepalaistu. Labi, ka viņai spilgtas drēbes bija, labi pamanāmas būs."

Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums ir 124 centimetri, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas, viņa nerunā.

Sestdien glābēji pārbaudīja vietējos dīķus, pavisam mazās ūdenstilpes vietējie svētdien mēģināja izsūknēt.

Policija pārbauda visas versijas, taču pamatversija ir, ka meitenīte pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā.

"Šī teritorija visapkārt ir ļoti smaga. Ļoti daudz purvu, ļoti daudz dīķu, strādāt ļoti smagi," atzīmēja biedrības "K9 SOS" pārstāve Regīna Siņikova. "Ne visi grib klausīt pieredzējušus cilvēkus.

Bija tāda situācija, ka mūsu cilvēki izgāja ar 36 brīvprātīgajiem un atnāca tikai ar astoņiem."

Cilvēki tiek aicināti meklēšanas pasākumus neveikt pašu spēkiem un vērsties pie Valsts policijas.

Ģimene bija nonākusi bāriņtiesas redzeslokā

Nautrēnu pagasta pārvaldes vadītāja Plavinska norādīja: "Mums ir visas iespējamās versijas apspriestas. Gan ar ģimeni, jo tiešām viņu ģimene nav viennozīmīgi vērtējama."

Pazudušās meitenes ģimene ir bijusi bāriņtiesas redzeslokā. Valsts policijā apgalvo, ka ģimene vai citi cilvēki, kas varētu zināt par Justīnes atrašanās vietu, ar viņiem sadarbojas. 

Meitenes tēvs un pamāte ar četriem bērniem esot ienācēji, ģimene uz Rogovku pārcēlusies apmēram pirms pusgada. Tā kā meitenei ir veselības problēmas, viņa nemācās vietējā skolā. Meitenes bioloģiskā māte gan dzīvojot ārzemēs, vēsta "Panorāma".

Ģimenes kaimiņš Valdis stāstīja, ka viņi šeit dzīvo nepilnu gadu un viņus labi nepazīst, bet norāda, ka ģimenē ir vairāki bērni.

Vēl kāda vietējā iedzīvotāja zināja stāstīt, ka meitene šeit redzēta reti.

Pazudusī Justīne Reinikova.
Pazudusī Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

"Dzīvojam kaimiņos, bet neko daudz nezinām. Cik zināms, ka meitene te atbrauc ļoti reti. Un bērns ir slims. Ceram, ka atradīsies un viss būs labi, bet nu… Šodien izstaigājām ļoti daudz mežu un purvus. Vakar arī. Vismaz piecu kilometru rādiusā. Un tepat ap savu māju. Rezultātu nav nekādu," saka iedzīvotāja.

Meitene pazudusi kopš piektdienas

Kā vēstījām, piektdien, 5. maijā, ap plkst. 19 izgāja no savas dzīvesvietas Rēzeknes novadā, Nautrēnu pagastā, Rogovkā, un līdz šim brīdim nav atgriezusies, kā arī nav zināma viņas atrašanās vieta. 

Valsts policija sadarbībā ar Valsts robežsardzi, Zemessargiem, organizāciju "K9 SOS cilvēku meklēšana", "Bezvēsts.lv" un brīvprātīgajiem veic plašus pazudušās Justīnes meklēšanas pasākumus.

Ik pa laikam tiek saņemti iedzīvotāju zvani no dažādām Latvijas vietām, ka ir redzēta Justīnei līdzīga meitene, taču šobrīd nav pozitīva rezultāta.

Policija aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110.

Šobrīd par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas. Šajā nodaļā aprakstīti noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu