"Labrītiņ pirmdienā!" Sabiedrība nokaitināta līdz baltkvēlei un pieprasa policijas un iekšlietu ministra atbildes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Twitter.com/Apollo.lv kolāža

Imanta šonakt gulēja policijas bākuguņu auto zilo gaismu disko pavadībā. Personas, kuras barā piekāva skolēnu Imantā, vairāk vai mazāk identificētas, personas, kas organizēja pulcēšanos, aizturētas,  trauksme policijā atcelta. Ko tālāk?

Vecākiem bail par saviem bērniem, sabiedrībai bail no bērniem, kuri nebaidās ne no kā, un pēc pēdējo nedēļu notikumiem ticības, ka viss būs labi, nav nevienam. Ir tikai ļoti daudz jautājumu un faktiski – nevienas atbildes.

Jā, iniciatori aizturēti, bet – ko tas maina piekautajam pusaudzim? Ko tas maina visai sabiedrībai? Kur rast drošības sajūtu?

Vai uzticies policijai? Šis ir viens no pēdējā laika smagākajiem jautājumiem.

Nav tā, ka nebūtu neviena, kas neatbildēja ar: jā, uzticos. Jo bijusi pozitīva pieredze, jo policija ir tā, kurai mēs visi zvanām, – un būtu negodīgi teikt, ka palīdzība netiek saņemta. Un, protams, negodīgi visu atbildību pieprasīt tikai no policijas – kā rakstīts kādā komentārā, policija tos bērnus neaudzināja. Tas – Imantas konflikta sakarā. Bet runa jau ir par daudz vairāk gadījumiem un notikumiem. To darvas karošu pēdējās nedēļās bijis par daudz.

Taisnība – jautājums par ticību un uzticēšanos policijai patiesībā ir daudz plašāks. Vai mēs uzticamies savai valstij? Vai es kā cilvēks spēju uzticēties, ka valsts mani sistēmiski, likumiski pasargās? 

Runājot par uzticību valstij, daudziem cilvēkiem pēdējo nedēļu laikā radies viens un tas pats jautājums: kādēļ iekšlietu ministrs nav komentējis notiekošo ne Jēkabpilī, ne Imantā, ne vispār? 

Daži salīdzina bijušās iekšlietu ministres Marijas Golubevas demisijas apstākļus ar pēdējo nedēļu klusumu no esošā iekšlietu ministra. Jo par beidzamo nedēļu notikumiem nav dzirdēts izsakāmies arī Ministru prezidents. 

Ko tieši vajadzētu darīt iekšlietu ministram Mārim Kučinskim? Ir kāds priekšlikums. Izklausās gan pretlikumīgs. Jo lietot vardarbību pret sievietēm un bērniem – nu, kam negadās, nevajag jau uzreiz saasināt situāciju, bet pret iekšlietu ministru?... 

Un tad pienāca 8. maija rīts, darbadienas sākums, kad sabiedrība saņēma ziņu no iekšlietu ministra tviterī.

Tvīts tika pamanīts.

Izskatās, ka ar kārtējo resorisko pārbaudi, vai viss bijis lieliski, šoreiz nepietiks gan. Sabiedrība ir nokaitināta līdz baltkvēlei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu