VIDEO ⟩ Mazās Justīnes meklēšana: meitenes tēvs stāsta, kas noticis liktenīgajā vakarā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Justīne Reinikova.
Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Rogovkā kopš 5. maija notiek septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas meklēšana. Justīnes tēvs Latvijas Televīzijai pastāstīja liktenīgā vakara notikumus.

Justīnes tēvs stāsta, ka bērnu pēdējoreiz redzējis 5. maija vakarā. "Viņa ap 19:00 paprasīja atļauju iziet ārā paspēlēties pagalmā, smilšukastē. Skatījos, laiks jau 20:00. Gāju saukt viņu uz mājām. Iznācu - viņas nav!

Apskatījos pa mājām - arī tur nav," stāsta tēvs. "Uzreiz devos uz bērnudārza pusi - tur ir šūpoles, viss, kas viņu interesē. Satiku kaimiņieni - viņa teica, ka bērnu nav redzējusi. Uzreiz pa ciematu sāku staigāt, prasīt ļaudīm - neviens neko nebija redzējis. Cilvēki sāka pieslēgties un arī meklēt. Ap 21:00 sapratu, ka bez policijas netikt galā."

Tēvs arī precizē iepriekš izskanējušo informāciju par meitenītes runasspējām - Justīne runā, bet slikti. Glābēju saucienus viņa noteikti dzirdētu. 

Pagastā arī norāda, ka ģimene nav nelabvēlīga, taču apstiprina, ka dzīvesvietā bāriņtiesa ir viesojusies. "Mēs neko ļaunu par ģimeni nevaram pateikt," saka Nautrēnu apvienības pārvaldes vadītāja Līvija Plavinska.

Valsts policija mainīs Rēzeknes novada Rogovkā pazudušās septiņus gadus vecās Justīnes meklēšanas taktiku, taču meklēšanas darbi netiks pārtraukti, informēja VPO pārstāve Lāsma Kursīte.

Meitene no savām mājām Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā izgāja 5.maija vakarā un kopš tā laika nav atrasta. Meitenei ir veselības problēmas un viņa slikti runā.

Kā informē policija, izmantojot tehnisko aprīkojumu un cilvēkresursus, Justīnes meklēšana norisinājās visu nakti, taču bez panākumiem. Kopš meitenes pazušanas Valsts policija sadarbībā ar citiem dienestiem un organizācijām ir vairākkārt pārmeklējusi apkārtni, kā arī tajā esošās akas un ūdenstilpes.

Šodien Justīnes meklēšanā piedalīsies Valsts policija un Valsts robežsardze. Meklēšanā arī šodien tiks izmantots Valsts robežsardzes helikopters. Notikuma vietā policija koordinē meklēšanas pasākumus, tostarp arī brīvprātīgo iesaistīšanos, un šobrīd lielāks brīvprātīgo skaits nav nepieciešams. Nepieciešamības gadījumā Valsts policija ziņos par papildu brīvprātīgo aicināšanu.

Valsts policija pārbauda vairākas pazušanas versijas, taču pamatversija joprojām ir, ka meitenīte pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā.

Policija atgādina, ka Justīne bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums ir 124 centimetri, gaiši mati līdz pleciem. Valsts policija aizvien aicina ikvienu, kura rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, zvanīt uz tālruņa numuriem 67 006 734 vai 110.

Versijas

Valsts policija pārbauda visas versijas, taču kā pamatversija tiek izvirzīts pieņēmums, ka meitenīte pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā.

Ik pa laikam tiek saņemti iedzīvotāju zvani no dažādām Latvijas vietām, ka ir redzēta Justīnei līdzīga meitene, taču šobrīd nav pozitīva rezultāta.

Šobrīd par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas. Šajā nodaļā aprakstīti noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu