Vai Bļugera vārdu drīkstēs iegravēt uz Stenlija kausa?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēles turpinās pilnā sparā, un tajās joprojām piedalās arī viena latvieša pārstāvētā - Teodora Bļugera Vegasas "Golden Knights". Vai latviešu hokejists ir nopelnījis vietu uz Stenlija kausa, ja viņa komanda tomēr triumfēs izslēgšanas spēlēs?

Lasvegasas hokejisti otrdien, 9. maijā, viesos ar rezultātu 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) pārspēja Edmontonas "Oilers", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-1 savā labā.

Protams, NHL ir, iespējams, visgrūtāk prognozējamā profesionālā sporta līga pasaulē, tomēr "Golden Knights" regulāro sezonu noslēdza Rietumu konferences līderpozīcijā un vairāki galvenie Stenlija kausa pretendenti (Bostonas "Bruins" un Kolorādo "Avalanche") spēles jau noskatās no dīvāna.

Līdz ar to rodas jautājums, vai Bļugera vārds sezonas beigās tiks iegravēts uz Stenlija kausa, ja viņa komanda tomēr triumfēs "play-off" turnīrā?

Šobrīd īsā atbilde ir - nē.

Lai hokejista vārds tiktu iegravēts uz Stenlija kausa, viņam regulārajā sezonā čempionu komandas rindās ir jāaizvada vismaz 41 spēle vai arī vienu reizi uz ledus konkrētā kluba kreklā jākāpj izslēgšanas spēļu turnīrā.

Bļugers "Golden Knights" rindās šajā regulārajā sezonā nospēlēja vien 18 spēles, bet "play-off" turnīrā viņš laukumā vēl nav devies.

Tomēr viss vēl var mainīties. Pirmkārt, Bļugers vēl var tikt pie iespējas aizvadīt maču "play-off" turnīrā. Otrkārt, varam atskatīties uz 2013. gada Čikāgas "Blackhawks" piemēru, kad čempionvienība līgai iesniedza petīciju, pieprasot atļauju uz Stenlija kausa iegravēt Džamala Maijersa un Dena Karsiljo vārdu. NHL šādu prasību apmierināja.

"Golden Knights" nākamo spēli aizvadīs naktī uz ceturtdienu. Arī šis mačs norisināsies Edmontonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu