Polijas mežā atrasta krievu raķete

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mežs. Ilustratīvs attēls.
Mežs. Ilustratīvs attēls. Foto: Diāna Lozko/LETA

Pagājušajā mēnesī Polijā atrastais militārais objekts bijusi krievu raķete CH-55, 10. maijā, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņoja privātā raidorganizācija RMF FM

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis aprīļa beigās paziņoja, ka uzticējis aizsardzības ministram pārraudzīt izmeklēšanu saistībā ar militāro objektu, kas tika atrasts mežā netālu no Bidgoščas.

Moraveckis arī izteicās, ka šis atradums varētu būt saistīts ar incidentu pagājušā gada decembrī, kad NATO lidmašīna F-35 un Polijas iznīcinātāji pacēlās gaisā, lai sekotu Polijas teritorijā ielidojušās raķetes trajektorijai.

RMF FM trešdien ziņoja, ka Polijas Gaisa spēku Tehnoloģiju institūta ekspertu sākotnējā izmeklēšanā atklājies, ka objekts ir Krievijas raķete CH-55.

Polijas Aizsardzības ministrija aprīļa beigās paziņoja, ka "Zamoscas ciema tuvumā, aptuveni 15 kilometrus no Bidgoščas, ir atrastas neidentificēta militāra objekta atliekas".

Polijas valdība neidentificēja objektu un neatklāja, cik ilgi tas tur atradies.

Polijas tieslietu ministrs Zbigņevs Zjobro paziņoja, ka prokuratūra sākusi izmeklēšanu, un prokurori pavēstīja, ka vietā, kur atrasts objekts, nav konstatētas sprāgstvielu vai eksploziju pēdas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu