Rīgas ostā pirmoreiz piestāj milzīgais kruīza kuģis "Rotterdam"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Brīvosta/Publicitātes foto

Rīgas ostā šodien pirmajā vizītē piestāja kruīzu kompānijas "Holland America Line" kuģis "Rotterdam" ar 2457 pasažieriem no vairāk nekā 40 pasaules valstīm, informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Gandrīz puse no kruīza kuģa pasažieriem ir ASV pilsoņi, tāpat ievērojams skaits pasažieru ir no Nīderlandes, Kanādas, Austrālijas.

"Rotterdam" ir 299 metrus garš kuģis, kas palaists ūdenī 2020.gada rudenī, taču pandēmijas dēļ pirmajā kruīzā tas devās vien 2021.gada rudenī.

"Rotterdam" ir luksusa klases kruīza laineris, tam ir 12 klāji, uz kuģa ir seši restorāni, spa centrs, plašas sporta un rekreācijas zonas, bibliotēka, mākslas galerija, teātra un koncertu zāle un citas atpūtas iespējas kuģa pasažieriem.

Kuģis Rīgā ieradies no Rostokas un tālāk dosies uz Tallinas ostu. 14 dienu kruīzs Baltijas jūrā sākās un arī noslēgsies Amsterdamā.

Šī ir pirmā kuģa "Rotterdam" vizīte Rīgas ostā, kas šodien tika atzīmēta ar īpašu ceremoniju, Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietniekam Edgaram Sūnam un kuģa kapteinim Basam van Dreumelam uz kuģa komandtiltiņa apmainoties ar piemiņas zīmēm.

Šogad Rīgas ostā "Rotterdam" ieradīsies vēl vienu reizi - otrā vizīte plānota 28.septembrī, un tā noslēgs 2023.gada kruīzu sezonu.

Šajā sezonā Rīgas ostā kopumā pieteiktas 63 kruīza kuģu vizītes. Rīgu apmeklēs 22 dažādu kruīza līniju flotes kuģi, to vidū arī divas līdz šim Rīgā nebijušās kruīza kuģu līnijas - "Ambassador Cruise Line" no Lielbritānijas un "Vantage Travel" no ASV. Septiņi kuģi Rīgu apmeklēs pirmo reizi. Sezonas laikā paredzētas 14 vizītes, kas ilgs divas dienas. Visu pieteikto kuģu maksimālā kapacitāte ir vairāk nekā 88 000 pasažieru.

Šajā nedēļā, 8.maijā, Rīgas ostā pirmoreiz piestāja arī kruīza līnijas "Fred Olsen Cruise Lines" kuģis "MS Bolette" ar 995 pasažieriem, savukārt sestdien, 13.maijā, pēc vairāku gadu pārtraukuma Rīgas ostā atkal piestās ekspedīciju kruīzu flagmanis "National Geographic Explorer".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu