VIDEO Krievijā netālu no Ukrainas nogāzušies divi helikopteri un divas lidmašīnas

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Platformas "Telegram" Krievijas kanāli sestdien ziņo, ka Krievijā debesīs virs Brjanskas apgabala, kas robežojas ar Ukrainu, sestdienas rītā notriekti divi helikopteri un divas lidmašīnas.

Brjanskas apgabala gubernators Aleksandrs Bogomazs apliecināja, ka Kļincu pilsētas rajonā avarējis helikopters.

TASS, atsaucoties uz ārkārtas dienestiem, vēsta, ka avarējis helikopters Mi-8. Aģentūra arī piebilst, ka apgabala teritorijā nogāzies iznīcinātājs bumbvedējs Su-34.

Dienas gaitā Krievijas "Telegram" kanālos sāka parādies informācija, ka sestdien Brjanskas apgabalā avarējuši divi helikopteri un divas lidmašīnas.

"Telegram" kanāls "Mash" vēstīja, visi apkalpju locekļi gājuši bojā.

Ja šī informācija apstiprināsies, tie būs vieni no lielākajiem zaudējumiem, ko Krievijas kara aviācija cietusi vienas dienas laikā kopš pret Ukrainu izvērstā pilna mēroga kara sākuma.

"Kommersant", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka sestdien Brjanskas apgabalā "pie robežas ar Ukrainu gandrīz vienlaicīgi var būt notriekti" uzreiz četri Krievijas gaisakuģi - divi iznīcinātāji un divi helikopteri.

Atbilstoši laikraksta informācijai avarējuši iznīcinātājs bumbvedējs Su-34, iznīcinātājs Su-35, kā arī divi helikopteri Mi-8.

Visi avarējušie lidaparāti bijuši vienā aviogrupā.

"Iznīcinātājiem vajadzēja veikt raķešu un bumbu triecienu mērķiem Ukrainas Čeņihivas apgabalā, bet helikopteriem nodrošināt atbalstu, ja tos notriektu ienaidnieka uguns," teikts publikācijā.

Speciālisti uzskata, ka lidaparāti notriekti ar raķetēm "gaiss-gaiss", norāda "Kommersant".

Atbilstoši citai Krievijas mediju versijai lidaparātus no Krievijas teritorijas notriekuši diversanti.

Ukrainas puse oficiāli notikušo nav komentējusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu