Lielais Eirovīzijas fināls ir klāt! Finālistu uzstāšanās secība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA,AP/Scanpix

Liverpūlē pavisam drīz tiks dots starts 67. Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam, un šajā vakarā taps zināma 2023. gada uzvarētājvalsts. Lūk, Eirovīzijas finālistu uzstāšanās secība.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka pirmajā finālā, kas norisinājās otrdien, 9. maijā, apkopojot žūrijas un skatītāju vērtējumu, finālam kvalificējās 10 valstis - Horvātija, Moldova, Šveice, Somija, Čehija, Izraēla, Portugāle, Zviedrija, Serbija, Norvēģija.

Savukārt otrajā pusfinālā noskaidrojās, ka finālam kvalificējās Albānija, Kipra, Igaunija, Beļģija, Austrija, Lietuva, Polija, Austrālija, Armēnija un Slovēnija.

Uzstāšanās secība

Pirmā uz skatuves kāps Austrija, pēc tam - Portugāle, Šveice, Polija, Serbija, Francija, Kipra, Spānija, Zviedrija, Albānija, Itālija, Igaunija, Somija, Čehija, Austrālija, Beļģija, Armēnija, Moldova, Ukraina, Norvēģija, Vācija, Lietuva, Izraēla, Slovēnija, Horvātija, Lielbritānija.

Tas nozīmē, ka Igaunija uzstāsies ar 12. kārtas numuru, Lietuva - ar 22. kārtas numuru no kopumā 26 valstīm.

Lietuvas Eirovīzijas dziesmas līdzautori ir Latvijas mūziķi Krists Indrišonoks (pazīstams kā Chris Noah) un Jānis Jačmenkins jeb JJ Lush.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvji grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" nekvalificējās finālam. Šī bija sestā reize pēc kārtas, kad Latvijai neizdodas pārvarēt pusfināla barjeru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu