Šodien notiks brauciens "Vienoti zem sarkanbaltsarkanā"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā šodien notiks karogu brauciens "Vienoti zem sarkanbaltsarkanā", ko rīko Nacionālā apvienība.

Brauciens notiks no Lucavsalas līdz pilsētas robežai un noslēgsies Lucavsalā.

Brauciena laikā no plkst.12.30 līdz plkst.14.30 ierobežos vai nepieciešamības gadījumā slēgs transportlīdzekļu satiksmi brauciena maršrutā un maršrutu šķērsojošajās ielās, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Karogu brauciens noritēs pa maršrutu no Lucavsalas pa Lucavsalas ielu, Mūkusalas ielas rotācijas apli, Salu tiltu, Krasta ielu, Maskavas ielu līdz pilsētas robežai. Tad pa Ziepniekkalna ielu no pilsētas robežas pa Mūkusalas ielu, Mūkusalas ielas rotācijas apli līdz Lucavsalai.

Valsts policija minētajā maršrutā un maršrutu šķērsojošajās ielās norādītajā laikā regulēs un nepieciešamības gadījumā slēgs transportlīdzekļu satiksmi, nodrošinās Karogu brauciena dalībnieku pavadīšanu, kā arī ceļu satiksmes drošību un sabiedrisko kārtību.

Brauciena laikā Valsts policija regulēs vai slēgs sabiedrisko transportlīdzekļu satiksmi.

Kā liecina informācija Nacionālās apvienības mājaslapā, ik gadu maijā Nacionālā apvienība rīko sarkan-balt-sarkani karogoto braucienu, lai atgādinātu, ka iespējama latviešu tautas vienotība, ka latviešiem jābūt saimniekiem savā zemē un ka latviešiem ir sava valsts un sava valoda.

Pirmo reizi brauciens notika 2005.gadā, bet kopš 2013.gada Nacionālās apvienības nodaļas rīko jau arī lokālus karogu braucienus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu