VIDEO Kas jāzina par Dziesmu un deju svētku biļešu iegādi internetā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

No pirmdienas, 15. maija, pakāpeniski sāksies biļešu tirdzniecība uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju pasākumiem. Elektroniskā tirdzniecība sāksies tieši plkst. 10 "Biļešu paradīzes" mājaslapā, kur tiks izveidota virtuālā rinda. Portāls "LSM.lv" apraksta, kas ir svarīgākais, kas pircējam jāzina par biļešu iegādi internetā.

Lai uzsāktu biļešu iegādi, nepieciešams pieslēgties savam esošajam "Biļešu paradīzes" profilam vai izveidot pircēja profilu. Pēc pieslēgšanās lietotāja profilam mājaslapā var izmantot meklētāju, tajā norādot vēlamo pasākumu. Jāizvēlas ieejas biļešu skaits vai jāatzīmē sēdvietas gadījumos, kad pieejams sēdvietu plāns. Jāieliek biļetes pirkuma grozā un jāveic apmaksa.

Iegādāties biļetes interneta sistēmā var no jebkuras viedierīces. 

Biļetes pēc veiksmīgas apmaksas varēs ielādēt sev ērtā veidā, kā arī tās tiks nosūtītas arī uz e-pastu. Tāpat tās vienmēr būs pieejamas arī profila izdarītajos pirkumos.

Lai veiksmīgāk un ērtāk noritētu tirdzniecība interneta sistēmā, uz pasākumiem, kuros paredzama liela pircēju interese, tiks izveidota virtuāla rinda, kas aktivizēsies pirmdien plkst. 10.  

No plkst. 10 lietotājam tiks piešķirts kārtas numurs un definēts aptuvenais gaidīšanas laiks līdz pirkuma uzsākšanai.

"Katrs pircējs redzēs savu rindas kārtas numuru, cik vēl priekšā ir pircēju un dinamiski mainīgu laiku, kas ir datora prognoze, cik ilgs laiks varētu paiet līdz tam brīdim, kad pats pircējs nokļūs sistēmā pie biļešu pirkšanas," skaidroja "Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis. "Te gan jāņem vērā, ka tas ir ļoti atkarīgs no tā, cik ātri darbojas paši pircēji."

Lietotājam jābūt drošam par savu interneta savienojumu – gadījumā, ja tas pārtrūkst, virtuālajā rindā būs jāstājas no jauna. Gadījumā ja nav pieejams interneta pieslēgums, svētku rīkotāji aicina izmantot pašvaldības sniegto iespēju lietot publisko interneta tīklu bibliotēkās un citās pašvaldības telpās.

"Galvenā gudrība ir ienākt lapā un neko nedarīt – neiet prom, nespaidīt simtreiz, no tā nav jēgas, jo lapas atjaunošanās notiks automātiski, nekādu ieguvumu no tās spaidīšanas nebūs," sacīja Ķuzulis.

Kā iepriekš informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane, pirmajā biļešu tirdzniecības dienā varēs iegādāties biļetes uz 15 notikumiem: Garīgās mūzikas koncertu, diriģentu kora koncertu "Diriģents", vietas tribīnē svētku gājiena laikā, svētku atklāšanas koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu "Skaņu portreti", vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu "Dievs. Daba. Cilvēks".

Tāpat biļetes varēs iegādāties uz bērnu un jauniešu vokālo ansambļu koncertu "Es vēlos sev ko pastāstīt", pūtēju orķestru lielkoncertu "Laiks iet pāri" un pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu "Partitūra svētkiem", kokļu mūzikas lielkoncertu "Laika upe" un nakts koncertiem - "Gaismas dārzs" un "Nakts dziesma", mazākumtautību kolektīvu koncertu "Saules dziesmas audeklā", vokāli simfoniskās mūzikas koncertu "Šūpulis", tautas tērpu skati "Mēnesnīcā" un tautas mūzikas koncertu "Trejdeviņi spēlmanīši".

Biļešu cenas uz svētku pasākumiem būs amplitūdā no 5 līdz 100 eiro. Pirmajā biļešu tirdzniecības nedēļā tā notiks tikai internetā, savukārt biļetes kasēs varēs nopirkt no 22. maija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu