FOTO ⟩ Valsts policija Jūrmalā aiztur narkodīleri. Izņemts liels apjoms bīstamas narkotiskās vielas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Šī gada maija sākumā Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknis aizdomās par narkotisko vielu realizāciju lielos apjomos aizturēja kādu romu tautības vīrieti. Kopumā likumsargi atrada un izņēma 834 gramus sevišķi bīstamas narkotiskās vielas – protonitazēna, kā arī atsavināja trīs automašīnas, zeltlietas un naudu. Aizturētajam vīrietim šobrīd piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, informē VP.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonu rīcībā bija iegūta informācija par kādu personu Jūrmalā, kura, iespējams, realizē narkotiskās vielas Jūrmalas, Tukuma, Talsu un Jelgavas iedzīvotājiem.

Likumsargi sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas, tas ir, par narkotisko vielu neatļautu realizēšanu, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā.

Veicot virkni speciālo izmeklēšanas darbību, policisti meža masīvā Jūrmalā atrada slēptuvi ar narkotiskām vielām. Tās tika izņemtas un nogādātas ekspertīzes veikšanai, kurā noskaidrots, ka izņemtās narkotiskās vielas ir protonitazēns.

To svars ir 834 grami un aptuvenā vērtība 84 000 eiro. Jāpiemin, ka protonitazēns ir psihoaktīva viela, sintētisks opioīds, kura iedarbība ir vēl stiprāka nekā heroīnam.

2. maijā aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likumsargi aizturēja 1971. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par tamlīdzīgu noziegumu.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar kolēģiem no VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes veica kratīšanas vīrieša dzīvesvietā, kur atrada un izņēma zeltlietas, kuru kopējā vērtība ir aptuveni pieci tūkstoši eiro, un skaidra nauda – 905 eiro, kas, visticamāk, iegūta noziedzīgā ceļā.

Tāpat ir atsavinātas trīs automašīnas – Audi Q7, BMW X5 un Ford Galaxy.

Vīrietis par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

3. maijā tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

VP aicina iedzīvotājus aktīvi ziņot par vietām, kur notiek narkotisko vielu nelikumīga aprite, kā arī par iesaistītajām personām.

Informēt policiju iespējams nozieguma brīdī zvanot pa tālruņa numuru 110 vai rakstot iesniegumu VP iecirknī! Tāpat narkotisko vielu un nelikumīgo akcīzes preču tirdzniecības vietas iespējams ātri un ērti atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu