FOTO Stārķi nepiekāpjas. Pēc iznīcinātās ligzdas uz Stāmerienas baznīcas jumta būvē jaunu mājvietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mara Kimele/"Facebook"

Pagājušajā nedēļā sociālo tīklu lietotājiem sašutumu izraisīja Stāmerienas Svētā Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīcā no jumta nostumtā stārķu ligzda. Tomēr svēteļi nav piekāpīgi un ir ķērušies pie jaunas ligzdas iekārtošanas.

Sociālo tīklu lietotājs Ivo 15. maijā novērojis, ka stārķi atgriezušies uz Stāmerienas Svētā Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīcas jumta un ķeras pie ligzdas atjaunošanas.

Iepriekš sociālajos tīklos izplatījusies ziņa, ka no baznīcas jumta nostumta ligzda, kurā, iespējams, atradusies ola. Ivo pie publikācijas atklājis, ka, pēc iedzīvotāju sacītā, ligzdu no jumta ir nostūmis mācītājs.

Savukārt pie pirmās publikācijas par izpostīto ligzdu latviešu režisore Māra Ķimele dalījusies ar vairākām fotogrāfijām gan pirms ligzdas nostumšanas, gan pēc tās. Fotogrāfijās redzams, kā ligzda izpostīta guļ zālē.

Pēcāk Māra vēstīja: "Sērojošie vecāki nostāvēja uz jumta tukšās ligzdas vietā divas dienas. Baznīcas apkopēja izmisusi teica - es visu vakaru raudāju. Kādēļ viņi tā darīja!"

Sociālo tīklu vietnē "Facebook" izcēlās plaša diskusija par to, kāpēc tas ticis darīts. "Apollo.lv" sazinājās ar Stāmerienas Svētā Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīcu, lai noskaidrotu baznīcas viedokli par notikušo.

Baznīcas kontaktpersona Gunārs stāsta: "Ligzda šogad tika uzbūvēta, bet tajā olas neatradās. Ligzda nebija regulāri apdzīvota. Ligzda atradās uz notekcaurules, un mācītājs to noņēma nost.

Zari bira iekšā notekcaurulē, līdz ar to tā nefunkcionēja, lietus ūdens līst pāri, jo nav kur aiztecēt."

Viņš norāda, ka "uz slīpa baznīcas jumta nevar novietot ligzdu", tāpēc tā tikusi aizvākta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu