Dārziņš komentējis Latvijas izlases likstas vairākumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases treneris Lauris Dārziņš.
Latvijas hokeja izlases treneris Lauris Dārziņš. Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja izlases treneris Lauris Dārziņš pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka vairākumā nepieciešams vairāk domāt tieši par noslēdzošo fāzi, nevis ātru saspēli pirms tās.

Latvijas hokejisti šovakar plkst. 20.20 "Arēnā Rīga" aizvadīs pasaules čempionāta trešo maču, kurā stāsies pretī Čehijas izlasei.

Dārziņš skaidroja, ka Čehijas hokejisti, kuri iesākuši pasaules čempionātu ar divām uzvarām, laukumā darbosies organizēti.

"Ar visu viņu organizēto darbību laukumā, mēs apzināmies arī to, ka ir lieliski izpildītāji," nākamos pretiniekus raksturoja Dārziņš. "Svarīgi saglabāt tādu pašu disciplīnu kā pret Slovākiju un nenoraidīties, jo viņu vairākuma izspēles ir jaudīgas. Kā to īstenot - ir jāstrādā visam pieciniekam un jātiek līdzi."

Bijušais izlases spēlētājs izcēla, ka komandai jāspēlē vienoti gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kā arī visiem laukumā esošajiem hokejistiem vienlīdz aktīvi ir jāiesaistās spēlē abos laukuma galos.

"Vārtsargi var visu noķert, aizsargi negrib daudz ielaist, bet uzbrucēji grib visu iemest, bet, lai visus uzdevumus izpildītu, arī uzbrucējiem ir jānostrādā aizsardzībā," teica Dārziņš.

"To pašu gribētu teikt arī par uzbrukumu - ja gribam vairāk vārtus, tad mums ir arī jābūt aizsargiem, kuri spēj palīdzēt uzbrukumā. Visam pieciniekam ir jāspēlē vienoti, tikai tā radīsim vairāk iespējas," viņš turpināja.

Latvijas izlasei divos aizvadītajos mačos bija piecas iespējas spēlēt vairākumā, taču neviena no tām netika izmantota, lai tiktu pie vārtiem. Dārziņš norādīja, ka vairākuma izspēlei, lai tā noslēgtos ar ripu pretinieku vārtos, jābūt ar aktīvāku un ātrāku beigu daļu.

"Mums patīk teikt, ka gribam ātras izspēles, lai ripa staigā un mēs izvedam uz pēdējo metienu, lai akcentētu uzbrukumu. Labāk būtu, ja izspēle sāktos nedaudz lēnāk un akcents būtu beigās, lai pēdējās divas piespēles būtu ātras un sekotu metiens," skaidroja treneris. "Nevis tā, lai mēs smuki saspēlējamies un beigu fāze ir mierīgāka."

Latvijas valstsvienība sāka pasaules čempionātu ar divām neveiksmēm, vispirms ar 0:6 zaudējot Kanādai, bet pēc tam ar 1:2 atzīstot Slovākijas pārākumu.

B apakšgrupā seši punkti ir Kanādai, Šveicei un Čehijai, trīs punktus izcīnījusi Slovākija, divus punktus iekrājusi Kazahstāna, viens punkts ir Norvēģijai, bet bez punktiem ir Slovēnija un Latvija.

Pasaules čempionāta turpinājumā pēc mača pret čehiem Latvija 17.maijā tiksies ar Norvēģiju, 19.maijā - ar Slovēniju, 20.maijā - ar Kazahstānu, bet noslēdzošajā grupas spēlē 23.maijā stāsies pretī Šveicei.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu