Ko Zviedrijas pārstāve Lorīna ieguva par uzvaru Eirovīzijā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas norisinājās Liverpūlē, uzvarēja Zviedrijas pārstāve Lorīna ar dziesmu "Tattoo". Dziedātāja ieguvusi unikālu titulu - vienīgā sieviete, kura šajā konkursā ir uzvarējusi divas reizes. Ko viņa saņems par uzvaru?

Interesanti, ko uzvarētāji saņem par izcīnīto godalgu? Katru gadu atbilde visus pārsteidz.

Vispirms jāmin, ka uzvarētājs nesaņem ne naudas balvu, ne ekskluzīvu līgumu ar kādu no mūzikas ierakstu kompāniju.

Vienīgā taustāmā lieta, ko uzvarētājs saņem, - mikrofona statuete.

Foto: AFP/ Scanpix

Kāda jēga tad piedalīties konkursā, ja par to neko nesaņem? Šāds jautājums ik gadu rodas, kad cilvēki uzzina, ka netiek piešķirta nekāda naudas balva.

Pirmkārt, piedalīšanās Eirovīzijas dziesmu konkursā jau paver lielisku iespēju māksliniekam iegūt fanus visā pasaulē, ņemot vērā to, ka Eirovīziju skatās ļoti daudz pasaules iedzīvotāju.

Otrkārt, atpazīstamība, ko sniedz Eirovīzija, var pavērt durvis daudziem māksliniekiem industrijā. Piemēram, grupa "Måneskin" 2021. gadā uzvarēja Eirovīzijā un dažu dienu laikā kļuva slaveni visā pasaulē. Viņi ne tikai tika pie koncertturnejas ASV, bet arī paviesojās dažādos amerikāņu sarunu šovos. 

Treškārt, pati par sevi uzvara Eirovīzijā nozīmē to, ka nākamajā gadā konkursu būs tiesības rīkot uzvarētāja pārstāvētajā valstī. Tas nozīmē to, ka nākamgad Eirovīzija atgriezīsies Zviedrijā jau septīto reizi.

Atgādinām, ka 39 gadus vecajai Lorīnai, kas dzimusi Stokholmā Marokas berberu imigrantu ģimenē, šī ir jau otrā uzvara Eirovīzijas dziesmu konkursā. 2012.gadā konkursa finālā viņa triumfēja ar dziesmu "Euphoria".

Līdz šim divas reizes Eirovīzijas dziesmu konkursā bija uzvarējis tikai Džonijs Logans no Īrijas - 1980. un 1987. gadā.

Lorīna Zviedrijai guvusi jau septīto uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursā. Tikpat daudz uzvaru ir tikai Īrijai.

Otrajā vietā ar dziesmu "Cha Cha Cha" ierindojās Somijas pārstāvis Kērije, iegūstot 526 punktus apvienotajā žūrijas un skatītāju balsojumā, taču uzvarot skatītāju balsojumā.

Trešo vietu ieņēma Noa Kirela no Izraēlas ar dziesmu "Unicorn", kas tika novērtēta ar 362 punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu