"Mums tagad ir bail." Pazudušās Justīnes audžumamma pastāsta par ļaundara zvanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Justīne Reinikova.
Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Mazo Justīni Reinikovu ģimene gaida mājās jau kopš 5. maija, kad meitene pazuda bez pēdām. Noritot plašai meklēšanai, ģimeni vēl vairāk satricinājis kāda ļaundara zvans - 10. maija vakarā kāds vīrietis piezvanīja meitenes vecmāmiņai, uzdodoties par policijas darbinieku, un apgalvoja, ka zina, kas noticis ar Justīni.

Justīnes audžumamma Sandra Reinikova portālam TVNET pastāstīja, ka viņas vīramāte saņēmusi zvanu no kāda vīrieša, kurš uzdevies par Maltas iecirkņa policijas darbinieku, paziņojot, ka meitenīte atrasta mežā "izvarota un noslepkavota". 

Pēc nepatiesā paziņojuma ļaundaris izvilinājis sievietes personas kodu un mājas adresi. Tad viņš vaicājis datus, kas saistīti ar piekļuvi bankas kodam, kas licis sievietei saprast, ka zvanītājs patiesībā ir krāpnieks. 

Justīnes ģimene pēcāk izsaukusi policiju un uzrakstījusi iesniegumu. 

Ģimene uzskata, ka viņš gribēja izkrāpt naudu. 

"Tie vispār nav cilvēki, kas spēj nodarīt ko tādu! Mums tagad ir bail, jo viņi zina mājas adresi," portālam TVNET sacīja Justīnes audžumamma.

Kā "Apollo.lv" jau ziņoja, zvanītājs bija kāds 2004. gadā dzimis vīrietis. Persona tajā pašā dienā atrasta un aizturēta, bet 12. maijā vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informēja Valsts policijā.

Vīrietis jau vairākkārt iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un likumpārkāpumiem.

Ar savām darbībām 2004. gadā dzimušais vīrietis, izrādot necieņu pazudušās meitenes radiniekiem, rupji ignorēja vispārpieņemtās uzvedības normas un traucēja cilvēku mieru. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta par huligānismu, izmeklēšana turpinās, paziņoja policijā.

Valsts policija turpina bezvēsts prombūtnē esošās meitenes meklēšanu un, kā līdz šim, rūpīgi pārbauda jebkuru saņemto un noskaidroto informāciju, aizvien kā pamatversiju notikušajam izvirzot pieņēmumu, ka meitenīte pati pametusi mājas pagalmu un devusies nezināmā virzienā.

Atgādinām, ka Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums 124 cm, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu