Slimnīcā nomirusi ievainotā meitene. Upuru skaits apšaudē Serbijas skolā pieaudzis līdz desmit

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Serbijā mirusi meitene, kas 3. maijā tika ievainota apšaudē skolā, līdz ar to kopējais upuru skaits pieaudzis līdz desmit.

Meitene nomira pirmdienas rītā bērnu klīnikā Belgradā, paziņoja Serbijas Veselības ministrija.

Meitene apšaudē tika ievainota galvā un slimnīcā atradās kritiskā stāvoklī, atklāja ministrija.

Apšaude notika Vladislava Ribnikara pamatskolā Belgradas centrā. To sarīkoja 13 gadus vecs pusaudzis, izmantojot tēva ieroci. Viņš nošāva astoņus bērnus un skolas apsargu un ievainoja sešus skolēnus un skolotāju.

Foto: Apšaude skolā Serbijā

Dienu pēc tam 20 gadus vecs vīrietis divos ciematos nošāva astoņus cilvēkus un 14 ievainoja.

Divas viena otrai sekojošas masu apšaudes ir šokējušas valsti. Tūkstošiem cilvēku ir izgājuši Belgradas un citu pilsētu ielās, pieprasot amatpersonu atkāpšanos un aizliegt valdībai lojālos televīzijas kanālus, kas pārraida vardarbīgu saturu.

Serbijas valdība ir solījusi atbrīvot valsti no ieročiem un izsludinājusi amnestijas mēnesi, kura laikā aicinājusi cilvēkus nodot nereģistrētos ieročus. Valdība arī pastiprinājusi kontroli pār ieroču īpašniekiem, aizliegusi izdot jaunas ieroču glabāšanas atļaujas un noteikusi cietumsodus par nelegālu ieroču glabāšanu.

Policija paziņoja, ka pilsoņi līdz svētdienai nodevuši aptuveni 13 500 dažādus ieročus. Amnestijas periods ilgs līdz 8.jūnijam, taču analītiķi brīdinājuši, ka līdzīgām akcijām agrāk nav bijusi liela ietekme uz kopējo situāciju valstī.

Serbijas prezidenta Aleksandara Vučiča kritiķi uzskata, ka viņš ir veicinājis neiecietības atmosfēru sabiedrībā, naidīgi izsakoties par konkurentiem un stingri kontrolējot medijus un valsts institūcijas.

Vučičs to ir noliedzis. Viņš izteicies, ka varētu izsludināt pirmstermiņa vēlēšanas septembrī, reaģējot uz protestiem un pieaugošo sabiedrības spiedienu saistībā ar apšaudēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu