VIDEO ⟩ "Smilšu kastē meitene nemaz nebija." Mazās Justīnes pazušana. Kas zināms līdz šim?

Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mazo Justīni Reinikovu ģimene gaida mājās jau kopš 5. maija, kad meitene pazuda bez pēdām. Mazās meitenes tēvs raidījumam "Degpunktā" atklāj jaunas detaļas par izmeklēšanas virzību un nepatīkamo incidentu, kad viņu centās provocēt kāds viltvārdis. 

Ļaundara zvans

Noritot plašai meklēšanai, ģimeni vēl vairāk satricinājis kāda ļaundara zvans - 10. maija vakarā kāds vīrietis piezvanīja meitenes vecmāmiņai, uzdodoties par policijas darbinieku, un apgalvoja, ka zina, kas noticis ar Justīni.

Justīnes tētis Vladimirs raidījumam "Degpunktā" stāsta - krāpnieki ir ne tikai centušies patīksmināties par situāciju, bet arī mēģinājuši provocēt ar vārdiem: "Vai tad jums neinteresē un nerūp bērna liktenis?"

Meitenes mazākais brālis nemaz vēl nezinot, ka māsiņa ir pazudusi. Šobrīd ģimenes jaunākajai atvasei ir piesaistīts bērnu psihologs notikuma pastāstīšanai.

Pirms pazušanas Justīne esot izgājusi mājas sētā parotaļāties smilšu kastē, tomēr līdz tai viņa neesot tikusi.

Justīnes tētis Vladimirs stāsta, ka kriminālisti pārbaudīja smilšu kasti un atklāja, ka meitenes tajā nemaz nebija.

Zvanītājs bija kāds 2004. gadā dzimis vīrietis. Persona tajā pašā dienā atrasta un aizturēta, bet 12. maijā vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informēja Valsts policijā.

Vīrietis jau vairākkārt iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un likumpārkāpumiem.

Ar savām darbībām 2004. gadā dzimušais vīrietis, izrādot necieņu pazudušās meitenes radiniekiem, rupji ignorēja vispārpieņemtās uzvedības normas un traucēja cilvēku mieru. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta par huligānismu, izmeklēšana turpinās, paziņoja policijā.

Valsts policija turpina bezvēsts prombūtnē esošās meitenes meklēšanu un, kā līdz šim, rūpīgi pārbauda jebkuru saņemto un noskaidroto informāciju, aizvien kā pamatversiju notikušajam izvirzot pieņēmumu, ka meitenīte pati pametusi mājas pagalmu un devusies nezināmā virzienā.

Ģimenei ir versija par to, kas varētu būt noticis

Justīnei Reinikovai 14. maijā bija dzimšanas diena - apritēja septiņi gadi. Tikai svētku nebija, jo 5. maija vakarā Rogovkā pazudusī meitenīte, neraugoties uz intensīvo meklēšanu nedēļas garumā, joprojām nav atrasta.

"Neziņa mūs nogalina," tiešsaistes žurnālam "Klik" saka Justīnes audžumamma Sandra. Ģimenei ir aizdomas, kas varētu būt noticis.

"Mamma… viņa mani sauc par mammu," saka Sandra. Par meitenīti viņa rūpējas kopš 2021. gada decembra. Sieviete saka, ka īpaši tuva Justīne ir ar piecgadīgo Raienu - bērni viens otru uzskata par brāli un māsu.

"Raiens nezina, ka māsiņa pazudusi, nezinām, kā viņam pateikt," turpina Sandra. "Policija jautāja, kāpēc viņš neprasa, kur ir Justīne. Tāpēc, ka domā - Justīne ir dārziņā. Viņa dažreiz paliek arī pie vecmāmiņas - manas vīramātes."

"Justīne… Viņa ir, viņa atgriezīsies," raudot saka Sandra un par meiteni runā tikai tagadnē.

Vaicājot, kā ģimenē svinētu Justīnes dzimšanas dienu, Sandras atbilde apraujas asarās.

Vēlāk, mazliet nomierinājusies, viņa saka, ka torti ēdīs, jo visi gaida Justīni mājās - citu domu ģimene nepieņem.

Sarunu ar Justīnes audžumammu lasi tiešsaistes žurnālā "Klik".

Pārmeklētas akas un dīķi

11. maijā vēstīts, ka pārmeklētā platība nu jau ir 20 kvadrātkilometri. Ir pārmeklēti astoņi dīķi, no kuriem seklākie ir izsūknēti, bet dziļākos pārmeklējuši ūdenslīdēji vai tie pārmeklēti ar zemūdens dronu palīdzību. Pārskatītas arī visas akas šai apkārtnē. Policija nezaudē cerības atrast meiteni, sacīja Kursīte.

Justīnes meklēšanā iesaistīts plašs cilvēkresursu skaits no Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Zemessardzes, brīvprātīgo organizācijām, brīvprātīgajiem. Tāpat piesaistīts Valsts robežsardzes helikopters, tiek izmantoti Valsts policijas droni, tostarp ar termokameru, Valsts robežsardzes kinologi.

Atgādinām, ka Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums 124 cm, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu