ASV vēstniecība Rīgā pacēlusi praida varavīksnes karogu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: U.S. Embassy Riga @USEmbassyRiga

Lai atzīmētu Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju (IDAHOBIT), ASV vēstniecība Rīgā šodien ir pacēlusi praida varavīksnes karogu, informēja vēstniecības Preses un kultūras nodaļa.

Karoga pacelšanas ceremonijā piedalījās Saeimas, diplomātiskās un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji. Savukārt ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons uzsvēra, ka ASV atbalsta LGBTQI+ kopienu visā pasaulē un joprojām ir apņēmības pilna nodrošināt visu cilvēku vienlīdzību neatkarīgi no tā, kas viņi ir vai ko viņi mīl.

Viņš atzīmēja, ka demokrātijas ir spēcīgākas, ja tiek aizsargātas LGBTQI+ personu cilvēktiesības.

Papildu praida karoga pacelšanai ASV vēstniecība Latvijā sadarbībā ar nevalstisko organizāciju "Mozaīka" izstādīs daļu no vēsturiskā, vienu jūdzi garā praida karoga, ko 1994.gadā Ņujorkas praida vajadzībām izveidoja amerikāņu aktīvists un mākslinieks Gilberts Beikers. Beikers 1978.gadā izstrādāja oriģinālo varavīksnes karogu kā LGBTQI+ kopienas simbolu.

2022. gada aprīlī ASV valdība nāca klajā ar savu pirmo ziņojumu par prezidenta Džo Baidena memoranda par lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu, kvīru un interseksuālu personu cilvēktiesību ievērošanu visā pasaulē.

Kopš 2004.gada Starptautiskā diena pret homofobiju, transfobiju un bifobiju tiek atzīmēta visa pasaulē, lai cīnītos pret homofobiju un pievērstu uzmanību LGBTQI+ cilvēktiesībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu