Armēnijas premjers piekritis Maskavā tikties ar Azerbaidžānas prezidentu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans.
Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans. Foto: AFP/SCANPIX

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans piekritis Krievijas ierosinājumam Maskavā tikties ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu.

Armēnijas un Azerbaidžānas starpā divreiz izcēlies karš par galvenokārt armēņu apdzīvoto strīda reģionu Kalnu Karabahu. Otro reizi tas notika 2020.gadā, kad konfliktā dzīvību zaudēja aptuveni 6500 cilvēku. Kopš šī konflikta uz abu valstu robežas ik pa laikam izceļas apšaudes.

Pašinjans šodien valdībai paziņoja, ka saņēmis priekšlikumu no Krievijas sarīkot trīspusējas sarunas augstākajā līmenī 25.maijā ar Krievijas prezidenta starpniecību un piekritis šim priekšlikumam.

Piektdien Armēnijas, Azerbaidžānas un Krievijas ārlietu ministriem plānota tikšanās Maskavā.

Erevāna pārmet Maskavai nespēju aizsargāt Armēniju pret Azerbaidžānas radītajiem draudiem.

Kamēr Krievijai ir aizņemta ar karošanu Ukrainā un nevēlas saasināt attiecības ar Azerbaidžānas sabiedroto Turciju, ASV un Eiropas Savienība (ES) ir centušās uzņemties iniciatīvu reģionā.

Pašinjans un Alijevs ir piedalījušies vairākās miera sarunu kārtās, kurās vidutāja lomu pildīja ES un ASV, tai skaitā svētdien tikās Briselē.

Alijevs un Pašinjans arī piekrituši tikties ar Francijas un Vācijas līderiem Eiropas Politiskās kopienas samitā Kišiņevā 1.jūnijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu