"Ir vilšanās, ka neesmu izvēlējusies īstos vīriešus." Maija Lūsēna par dzīves izvēlēm un attiecībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Dziedātāja Maija Lūsēna atkal ir gatava skatuves starmešiem, nesaskaņas ar bijušo vīru Jāni Lūsēnu ir atrisinātas, bet ir daudz atmiņu - gan skaistu, gan sāpīgu, un ar daļu no tām viņa dalījusies izdevumam "Kas Jauns".

Lūsēnu ģimene savā popularitātes augstākajā spicē ik pa laikam nonāca preses slejās ne tik daudz ar mūziku, cik nesaskaņām attiecībās, Jāņa dzeršanu, Maijas pievēršanos pareizticībai. Un 90. gadu beigās pāris nolēma šķirties. Šis process bija smags un skandalozs.

Atskatoties uz savām dzīves izvēlēm, Maija noteic: "Mīlestība ir ļoti spēcīgas jūtas. Sākumā muku no Jāņa prom, reiz Rīgā satikāmies netālu no Katedrāles, un es apstājos – kaut kāds spēks lika to izdarīt.

Varbūt tā bija Dieva griba, jo citādi man nebūtu tik kolosāla dēla un mazbērnu. Nebūtu ne "Dziedi jel", ne "Mīļāko puķu". Bet es ļoti cietu, kad Jānis dzēra. Alkoholisms ir elle zemes virsū, kurā tev jādzīvo katru dienu. Lūsēns ārstējās, bet man liekas, cilvēkam var palīdzēt vienīgi Dievs. Pirms kāda laika viņš man zvanīja un pats teica, ka alkoholisms nav nekāda slimība, bet izlaidība.

Jā, tie bija mani skaistākie jaunības gadi, kamēr Lūsēns cīnījās ar saviem dēmoniem."

Neskatoties uz nesaskaņām, abi tās ir atrisinājuši un atkal kopā kāps uz skatuves. Maija gan ir ļoti aizņemta ar "Zodiaka" koncertiem, bet, runājot par privāto dzīvi, viņas sirds joprojām ir brīva.

"Jā, ir vilšanās, ka neesmu izvēlējusies īstos vīriešus, ja jau esmu viena. Pēc Lūsēna es apzināti mēģināju veidot attiecības, cerēju, ka būs ģimene, bet nekas nesanāca."

Lai gan Maija ir viena un ne reizi vien mēģinājusi dibināt jaunas attiecības, ir tā, kā ir, un viņa ar to mierā.

"Tagad pat nevaru iedomāties, ka man vajadzētu ar kādu dzīvot kopā. Man visu laiku ir bijis kādam jāpakļaujas. Par laimi, tagad "Zodiaka" koncertiem esmu tikai nolīgta darbiniece, un Lūsēns man uzrakstīja notis vecajām dziesmām, kuras esmu aizmirsusi."

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 16. maija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu