"Tagad cīnos dzīvot no jauna." Pēc kasešu bumbas sprādziena latviešu brīvprātīgais karavīrs Ukrainā zaudējis abas kājas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karavīrs ierakumos. Attēls ilustratīvs.
Karavīrs ierakumos. Attēls ilustratīvs. Foto: AP/Scanpix

Latviešu brīvprātīgais karavīrs Uldis Volmārs, palīdzot Ukrainai aizstāvēt valsti no Krievijas okupantiem, pērn netālu no frontes līnijas guvis smagu traumu. Kasešu bumbas sprādzienā viņš guvis smagus kājas vēnu bojājumus. Veselībai pasliktinoties, viņam tikušas amputētas abas kājas, vēsta portāls "LSM.lv".

Uldis pirmoreiz pievienojās Ukrainas aizstāvjiem pagājušā gada martā. Kopā ar citiem starptautiskā bataljona brīvprātīgajiem bija Javorivas poligonā netālu no Polijas robežas, kad tas piedzīvoja bombardēšanu. Pēcāk viņš piedalījās Kijivas piepilsētas Irpiņas atbrīvošanā, bet tad uz laiku atkal atgriezās Latvijā. Jūnijā Uldis atkal devās uz Ukrainas fronti Mikolajivas apkaimē, kur arī piedzīvojis liktenīgo sprādzienu.

Kasešu bumbas šķembas bija saplosījušas kājas vēnu, taču ar kolēģu atbalstu Uldis varējis izkļūt no ierakumiem. Sākotnēji viņš pārvests uz vietējo kara hospitāli, bet tur asinsvadus neoperēja, tāpēc vēlāk brīvprātīgais karavīrs nogādāts citā Ukrainas slimnīcā. Tur viņam veikta pirmā operācija, kas bijusi neveiksmīga. Tad Uldis devies atpakaļ uz Latviju, kur kāja tika izglābta, taču pēc kāda laika tajā parādījās gangrēna un to nācās amputēt.

Pēc pusotra mēneša otra kāja piedzīvoja tādu pašu likteni - arī tajā parādījās gangrēna un no tās bija jāatvadās.

Viņš Latvijas Radio stāsta, ka šobrīd atrodas Biķernieku slimnīcā, mācās sēsties ratiņkrēslā un cer tikt uz kruķiem.

"Tagad cīnos dzīvot pa jaunam. Tur nav ko nokārt galvu. Ja es nokāršu galvu, tad jau vairāk nav jēgas dzīvot," saka Uldis, kurš saglabā pozitīvu attieksmi, neskatoties uz izaicinājumiem viņa dzīvē. Viņam patlaban ir arī sadzīviska rakstura grūtības - beidzies termiņš pasei un nav arī bankas kartes.

Uldis atzīst, ka ar laiku viņam nāksies lūgt sabiedrības palīdzību, jo protēzes ir ļoti dārgas un viņš ar paša spēkiem tās nevarētu atļauties. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu