Gleznainajai Austrijas pilsētiņai tik ļoti apnika tūristi, ka tā uzbūvēja žogu populārā selfiju vietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Austrijas pilsētiņa Halštate ir ārkārtīgi populārs ceļojumu galamērķis tās neticami gleznaino ainavu dēļ. Taču nemitīgā tūristu burzma ir nogurdinājusi vietējos iedzīvotājus, tāpēc vietvara uzbūvēja žogu vietā, kur daudzi uzņēma fotogrāfijas, vēsta medijs "Euronews".

Halštates ēkas, kam fonā slejas Alpu kalni, ir daudziem zināma ainava. Uz vietu, kur vislabāk novērojama neticami skaistā ainava, dodas ārkārtīgi daudz tūristu un nemitīgi tur uzņem fotogrāfijas. Vietējie iedzīvotāji no tā ir noguruši, tāpēc pilsēta tur uzbūvēja koka žogu, bloķējot skatu.

Tomēr pēc cilvēku paustās neapmierinātības sociālajos tīklos žogs ticis noņemts. 

Halštates mērs Aleksandrs Šeits pēc žoga noņemšanas paziņoja, ka vēlas šajā vietā izvietot plakātu, atgādinot tūristiem, ka šajā rajonā dzīvo cilvēki.

Cenšoties mazināt tūrisma plūsmu, Halštate iepriekš ieviesa ierobežojumus autobusu un automašīnu skaitam, kas vienas dienas laikā var iebraukt pilsētā.

Halštate ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Domājams, ka pilsētiņa ir bijusi arī iedvesmas avots izdomātajam Arendelles ciematam, kas attēlots populārajā Disneja filmā "Ledus sirds".

Gleznainā Halštate Austrijā.
Gleznainā Halštate Austrijā. Foto: Olga Gavrilova/Shutterstock
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu