VIDEO Bauskā skolēnus izsēdina no autobusa salūzuša karšu termināļa dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autobuss. Ilustratīvs attēls
Autobuss. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens / LETA

Bauskā bērnus izsēdina no autobusa, jo karšu aparāts nepieņem skolēniem piešķirtās braukšanas kartes, ziņo raidījums "Bez tabu".

Bērnus atstāt pieturā nedrīkst, uzsver pasažieru pārvadājumu uzraugošā institūcija – Autotransporta direkcija. Tas jo īpaši tiekot piekodināts pēc 2017. gadā traģiskās liepājnieka Ivana pazušanas. Vien piecus gadus vecais zēns, iespējams, sajaucot autobusu pieturas, izkāpis kilometriem tālu no savas dzīvesvietas. Mazo Ivanu pēc 10 dienām mirušu atrada meža masīvā Grobiņas pusē.

"Viņu vaina, aparāts vienkārši neredz, un šoferi izsēdina ārā, neļauj bērnam tā dēļ braukt, ka viņu aparāts neiet pašiem. Un tas ir absurds. Tas ir, piemēram, maršrutā Bauska-Ādžūni," stāsta kāda bērna tēvs.

Uzrunātie pasažieru pārvadājumu kompānijas “Nordeka” autobusu šoferi gan noliedz, ka kāds skolēns būtu atstāts pieturā nedarbojošas kartes dēļ. Tiesa gan, šoferi apstiprina, ka nereti elektroniskās iekārtas patiešām nepieņem skolēnu un arī maksājumu kartes.

Savukārt, izvērtējot pieejamo informāciju, pārvadātāju pārstāvis nenoliedz, ka vienā no gadījumiem patiesi skolēns esot izkāpis turpat pieturā, taču, kā norāda a/s “Nordeka” pasažieru pārvadājumu direktors Edvards Valdmanis, skolēna paša iniciatīvas dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu