Kādēļ Putins atteicies no 3,2 miljonu vērtās villas Somijā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "The Insider" sižeta

3,2 miljonus dolāru vērtajā zvejnieku villā Somijā ir trīs stāvi, vīna pagrabs, sauna un lifts, taču tā nav pabeigta. To kara noziedzniekam cēla viens no viņa tuvākajiem draugiem, kurš bija spiests pārtraukt tās būvniecību, vēsta "Insider", atsaucoties uz nesaistītā Krievijas neatkarīgā laikraksta "The Insider" ziņojumu.

Krievijas līderi Vladimiru Putinu Somijā gaida vairākus miljonus vērta zvejnieku villa, taču viņš to, visticamāk, nekad neizmantos.

Pamestā brīvdienu māja atrodas Saimā ezera krastā Somijas dienvidaustrumos, un to Putinam uzcēla tuvs draugs. Tā izmaksāja aptuveni 3,2 miljonus dolāru, vēsta Krievijas neatkarīgais laikraksts.

Trīsstāvu villā ierīkots lepns lifts, vīna pagrabs, pazemes garāža, sauna, personīgais peldbaseins, biljarda zāle, birojs un astoņas tualetes, atklāj mājas ģenerālplāni.

Reportieris Sergejs Kanevs laikrakstam norāda, ka, atšķirībā no plāniem, greznā villa tomēr stāv nepabeigta. Kanevs publiskojis video, kā iekļuvis tukšajā mājā pa atvērtām durvīm.

Iekšā reportieris atradis sastatnes, būvmateriālu kaudzes, flīzes, kāpnes, kabeļus, ledusskapjus un neuzmontētu vannu.

"Neaiztieciet šīs kastes bez manas piekrišanas!" krievu valodā rakstīts uz kartona kastes.

Celtniecībā bija daudz problēmu, it īpaši būvniecības brigāžu regulārā maiņa. Strādnieki bieži devās prom, neesot apmierināti ar atalgojumu un darba apstākļiem, ziņo "The Insider". Saskaņā ar laikrakstu daži somu strādnieki arī atteicās strādāt pie mājas.

Villas būvniecību finansēja Viktors Khmarins, sens Putina kursabiedrs no Ļeņingradas Valsts universitātes, kurš tagad lobē Krievijas līderi, raksta "The Insider". Viņi studiju gados kopā gāja uz dejām un bija sparinga partneri.

Tagad Khmarins ir Krievijas lielākās hidroelektrostacijas uzņēmuma ģenerāldirektors un ir precējies ar Putina māsīcu, ziņo "Forbes".

"The Insider" vēsta, ka Khmarins uzcēlis villu, lai Putinam liktu pavadīt vairāk laika kopā ar viņu.

Saskaņā ar laikrakstu lobists samaksāja aptuveni 500 000 eiro par galveno ēku, 200 000 eiro par apsardzes namu, 400 000 eiro par būvmateriāliem un sedzis papildu izmaksas par koka tiltiem, takām, zvejas māju un citām iekārtām.

Nav skaidrs, kad tieši būvniecība notikusi, taču tas bijis pirms 2017. gada jūlija, vēsta "The Insider".

Ap to laiku Putins arī ieradās tuvējā pilsētā, kur tikās ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti.

Putina tikšanās laikā villā ieradās Khmarina palīgs un lika celtniekiem pārtraukt darbu, sakot, ka Putinu vairs neinteresē zveja Somijā, vēsta "The Insider", atsaucoties uz avotu Krievijas drošības dienestos.

Khmarins vēlāk norakstīja māju zaudējumos, nevarēdams tai atrast pircēju.

Khmarina zvejas villa atrodas netālu no "Villa Segren", cita īpašuma Somu līcī, par kuru Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs apgalvoja, ka Putins to izmantoja atpūtai brīvdienās.

Iespējams, Navaļnija 2017. gadā publicētajos bezpilota lidaparātu materiālos ir redzama piestātne un helikopteru laukums savrupmājas teritorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu