AS: Neatkarīgi no tā, kurš tiks ievēlēts par Valsts prezidentu, mēs neturēsim ļaunu prātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Edgars Tavars
Saeimas deputāts Edgars Tavars Foto: Edijs Pālens / LETA

Neatkarīgi no tā, kurš Valsts prezidenta kandidāts tiks ievēlēts, ''Apvienotais saraksts'' (AS) ''neturēs ļaunu prātu'' un to nesaista ar koalīcijas stabilitāti. Tā pēc frakcijas tikšanās ar ''Jaunās vienotības'' (JV) izvirzīto prezidenta kandidātu Edgaru Rinkēviču (JV) pauda AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Tavars atzina, ka tikšanās bija lietišķa, konstruktīva un draudzīga. AS atzinīgi vērtē Rinkēviča darbu ārlietu jomā, kurā frakcijas un Rinkēviča skatījums sakrīt.

Vienlaikus AS un Rinkēvičam esot ''dažādas nianses'' un skatījums attiecībā pret tautsaimniecības jautājumiem, kas, pēc Tavara vārdiem, esot AS izvirzītā Valsts prezidenta kandidāta Ulda Pīlēna stiprās puses.

Tāpat Tavars norādīja, ka bija patīkami dzirdēt, ka Rinkēvičs ir gatavs turpināt darbu ārlietu ministra amatā, ja ievēlē Pīlēnu par Valsts prezidentu.

Lūdzot komentēt tikšanos, Rinkēvičs bija lakonisks, sakot, ka bija ''laba saruna''.

Jau ziņots, šodien paredzētas Valsts prezidenta kandidātu tikšanās ar atsevišķām Saeimas frakcijām.

Maija pēdējā dienā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām Saeimā pārstāvētās partijas ir pieteikušas trīs kandidātus.

Valdošajā koalīcijā ietilpstošais AS augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Pīlēnu, premjera partija JV prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Pinto.

Nevienam no šiem kandidātiem pagaidām nav skaidra balsu vairākuma, lai uzvarētu vēlēšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu