Ukrainas dronu trieciens nodarījis bojājumus Krievijas karakuģim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Drons.
Drons. Foto: Zane Bitere/LETA

Ukrainas jūras dronu triecienā Melnajā jūrā nodarīti bojājumi Krievijas izlūkošanas kuģim "Ivan Hurs".Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrija to nosaukusi par "neveiksmīgu mēģinājumu" uzbrukt kuģim, vēsta medijs "Meduza".

25. maijā platformas "Telegram" kanālos parādījās video, kurā redzams, kā ukraiņu bezpilota kuteris veic triecienu Krievijas Melnās jūras flotes kuģim "Ivan Hurs".

Videomateriālā redzams, kā drons tuvojas Krievijas kuģim un tiek apšaudīts. Tālāk seko izvairīšanās un kadri, kā drons pietuvojas kuģa bortam. Tad video beidzas.

Ieraksts parādījās Ukrainas karavīru neoficiālajā kanālā "Operativnij ZSU".

Izdevuma "Ukrainska pravda" avots apstiprināja video autentiskumu un norādīja, ka krievu kuģim trieciena rezultātā nodarīti bojājumi.

"Nenogrima, bet tika trāpīts, ir būtiski korpusa un aprīkojuma bojājumi. Patlaban krievi steidz to remontēt," sacīja avots.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka 24. maija rītā Ukrainas bruņotie spēki ar trim bezpilota lidaparātiem "neveiksmīgi mēģināja uzbrukt" kuģim "Ivan Hurs", kas pildīja uzdevumus gāzesvadu drošības nodrošināšanai.

Visus dronus "iznīcināja Krievijas kuģa standarta bruņojuma uguns", un "Ivans Khurs" turpināja pildīt uzdevumus, paziņoja departaments.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu