"Mazs brīnums!" Harijs Vītoliņš pēc grandiozās uzvaras pār Zviedriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc vēsturiskās uzvaras pār Zviedriju norādīja, ka izcīnītais panākums ir mazs brīnums.

Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu  3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pārspēja Zviedrijas izlasi.

Pēc mača Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš sarunā ar medijiem atzina, ka spēles gaitā vienīgā doma bijusi par uzvaru.

"Kad tā spēle iet, tu domā tikai par uzvaru. Tu nedomā, kas tā ir par uzvaru. Kad tu spēlē tā, lai mēģinātu to uzvaru nosargāt, tu tikai pēc tam apjēdz to, ka esi uzvarējis ceturtdaļfinālā. Teikšu tā - mazs brīnums," sacīja Vītoliņš.

Latvijai pusfināla mačā būs jāspēkojas ar Kanādas valstsvienību, kurai tika zaudēts grupu turnīra fāzes ievadā. Vītoliņš atgādina, ka Latvijas izlasei turnīrs ar šo grandiozo uzvaru nav galā: "Tas Latvijas vēsturē paliks. Bet čempionāts ar to nebeidzas. Komanda ir gatava."

Mārtiņš Dzierkals otrajā periodā par "dūrienu" ar nūju nopelnīja 5+20 minūšu sodu. Vītoliņš piekrīt, ka izturētais lielais vairākums bijis mača lūzuma brīdis.

"Tas ir raksturs. Tā bāze, ko mēs ielikām. Mēs redzam, ka puiši iztur to spiedienu. Tas vien liecināja, ka mēs esam fiziski spēcīgi," norādīja Latvijas izlases stūrmanis.

Latvijas un Kanādas izlases sestdien Tamperē tiksies plkst. 14.20.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu