"Panikā kliedza un raudāja." Pasažieris lidojuma laikā atver avārijas izejas durvis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

26. maijā Dienvidkorejā lidojuma laikā kāds pasažieris atvēra avārijas izejas durvis, izraisot spēcīgas vēja brāzmas salonā un viegli ievainojot 12 cilvēkus, ziņo ārvalstu mediji.

Sociālajos tīklos ievietotajā video, ko acīmredzot uzņēmis kāds lidmašīnā esošs cilvēks, redzams, kā salonā plosās vēja brāzmas.

Daži pasažieri, kas atradās aviokompānijas "Asiana Airlines" lidmašīnā "Airbus A321", mēģināja apturēt cilvēku, kurš vēlējās atvērt durvis.

Pasažieru vidū bija pusaudžu sportisti, kuri devās uz vieglatlētikas sacensībām.

Daži panikā kliedza un raudāja, ziņoja vietējais medijs "Yonhap", atsaucoties uz viņu treneri.

"Yonhap" citēja citus pasažierus, kuri teica, ka pēc durvju atvēršanas viņiem bija pamatīgas ausu sāpes.

Salona apkalpes locekļi sauca palīgā pasažierus, lai neļautu vīrietim atvērt durvis.

Lidostas policija personu aizturējusi aizdomās par aviācijas drošības likuma pārkāpšanu, teikts Dienvidkorejas ministrijas paziņojumā.

Likums liedz pasažieriem nepamatoti izmantot izejas durvīm un citu aprīkojumu uz gaisa kuģa un paredz sodu līdz 10 gadiem cietumā, paziņoja ministrija.

Lidmašīna ar 194 cilvēkiem uz klāja bija ceļā uz Dienvidkorejas pilsētu Tegu no Džedžu salas dienvidu daļā. Lidojums parasti ilgst aptuveni stundu, un incidents notika, kad lidmašīna atradās 213 metru augstumā virs Tegu lidostas.

Divpadsmit cilvēki nogādāti slimnīcās, lai saņemtu palīdzību. Ārkārtas dienesta amatpersonas Tegu sacīja, ka ievainotajiem cilvēkiem ir elpošanas problēmas un citi nelieli savainojumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu