Ukraina atzīst zināmu lomu Krimas tilta spridzināšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas Drošības dienesta (SBU) priekšnieks Vasiļs Maļuks intervijā atzinis SBU un Jūras spēku līdzdalību uzbrukumā ar droniem Krievijas Melnās jūras flotei Sevastopolē oktobrī, kā arī ļāva noprast, ka Ukrainas izlūkdienests veicis pasākumus, lai pārrautu ienaidnieka loģistikas savienojumu pa Krimas tiltu.

Intervijā žurnālista Dmitro Komarova projektam "Gads. Aiz kadra", Maļukam tika uzdots jautājums, vai SBU ir saistīts ar Krimas tilta spridzināšanu.

"Raškā notiek pseidoizmeklēšana par situāciju, kas notika ar Krimas tiltu. Viņi to kvalificē savā garā kā teroraktu, ir apcietinājuši vairāk nekā 20 savus pilsoņus," sacīja izlūkdienesta vadītājs.

"Ja mēs sāksim publiski izkārtot pa molekulām, tad faktiski dosim viņiem iespēju kvalitatīvāk viest skaidrību, dokumentēt. Tāpēc labāk to novērosim," viņš norādīja.

Atbilstoši Ukrainas un starptautisko tiesību normām "tas bija loģistikas ceļš, kas mums ienaidniekam bija jāpārgriež, zināmas šādas darbības attiecīgi tika īstenotas", sacīja Maļuks.

"Bet zināmas detaļas, atkārtošos, es kameras priekša neteikšu," viņš piebilda.

Izsakoties par dronu triecienu Krievijas Melnās jūras flotei Sevastopolē, Maļuks sacīja: "Kas attiecas uz situāciju, kas notika ar Krimas floti, bet konkrēti ar triecienu ar ūdens kaujas droniem, tad publiski vairākkārt ir izpausta informācija, ka SBU bija šādas operatīvās ieceres autors un īstenoja to. Tomēr tur nestrādāja tikai SBU, bet īstenoja to plecu pie pleca ar Jūras spēkiem, kā arī mūsu nevienaldzīgajiem pilsoņiem."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu