Policija komentē sestdien aizvadītos Justīnes meklēšanas darbus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Justīne Reinikova.
Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Sestdien notika vērienīgi pazudušās Jutīnes meklēšanas darbi Rogovkā un tās apkārtnē. Meiteni atrast neizdevās, bet policija turpina meklēšanas pasākumus, "Apollo.lv" informēja Valsts policijas pārstāvji.

"27. maijā, Rogovkā un tās apkārtnē notika pazudušās Justīnes meklēšanas darbi, meklēšanā iesaistoties gan policijas darbiniekiem, gan brīvprātīgajiem, gan personām no organizācijas "Bezvests.lv".

Sestdien tika pārmeklēti tie sektori Rogovkā un tās apkārtnē, kuri līdz šim nebija pārmeklēti.

Diemžēl Justīni neizdevās atrast. Taču Valsts policija turpina darbu pie meitenes meklēšanas pasākumiem," policija vēsta lakoniskā komentārā.

Sestdien, 27. maijā, "Apollo.lv" kopā ar organizācijas "Bezvēsts.lv" pārstāvjiem, brīvprātīgajiem un Valsts policijas pārstāvjiem piedalījās mazās Justīnes meklēšanas misijā.

Foto: Mazās Justīnes meklēšanas misija 27. maijā

Jau vēstījām, ka Mazo Justīni Reinikovu ģimene gaida mājās jau kopš 5. maija, kad meitene pazuda bez pēdām. Organizācija "Bezvests.lv" sadarbībā ar Valsts policiju sestdien, 27. maijā, organizēja pazudušās septiņgadīgās Justīnes meklēšanas kārtējo misiju.

Misija noslēgusies bez rezultāta. Bet, kā teica "Bezvēsts.lv" instruktors Martiņš, ja nav rezultāta, arī tas ir rezultāts. Taču jautājums, kas noticis ar mazo Justīni Reinikovu, paliek atklāts.

"Bezvēsts.lv" vadītājs Aleksandrs Faminskis izveidotajā meklēšanas štābā portālam "Apollo.lv" pastāstīja, 27. maijā notikušajā Justīnes meklēšanas misijā nepiedalījās tik cilvēku, cik cerēja organizācijas "Bezvēsts.lv" pārstāvji. 

"Ko es varu pateikt? Man ļoti žēl, ka nebija daudz cilvēku. Godīgi sakot, mēs rēķinājāmies, ka būs vairāk cilvēku. Mēs visu laiku runājam - ja, piemēram, Lielbritānijā pazūd bērns, savācas 10000 cilvēku, Norvēģijā arī... Un visi secina - cik jauki, ka cilvēki tā var savākties. Nu, kāpēc Latvijā ir pazudusi septiņus gadus veca meitenīte Justīne, bet līdz šim mēs viņu vēl neesam atraduši?

Man ir ļoti žēl, ka bija tik maz cilvēku, gribējās sapulcēt vairāk. Sanāk nelāgi - redzam, ka [aplikācijā] reģistrējušies ir apmēram 700 cilvēki, bet realitātē [šie cilvēki] sēdēja mājās un skatījās savos viedtālruņos un redzēja, kur mēs staigājam.

Uz vietas bija apmēram 120 cilvēki, pārējie sēdēja mājās un skatījās telefonos, kā mēs staigājam. Tas ir skumji, ka tik daudzi neatbrauca."

Sestdien pārmeklēti aptuveni 25 kvadrātkilometrus plaša teritorija. Precizitātei - tas vēl jāpārbauda.

"Mēs redzam tikai daļu no lielās bildes. Valsts policija redz visu lielo bildi. Pie mums diezgan bieži vēršas, lai iedodam statistiku, cik ir pazudušu bērnu vai kopumā cilvēku. Mēs redzam tikai to daļu, kad cilvēki vēršas pie mums. Es drīzāk skatītos nevis vēršanās lūgumus, bet gan statistiku par tā arī neatrastajiem cilvēkiem.

Piemēram, ja pazūd pusaudzis ar noslieci uz klaiņošanu, viņš, visticamāk, atradīsies. Bet iesniegums tāpat tiek pieņemts. Bet ir tādi, kuri patiešām pazūd. Un viņus neatrod. Un statistikā viņi ir visi kopā.

Policija dara savu darbu, mēs - savu," norāda Faminskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu