"Pēkšņā brīvdiena? Kam brīvdiena?" Tvitera ļaudis asi reaģē uz Saeimas lēmumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Balsojums Saeimas sēdē.
Balsojums Saeimas sēdē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima svētdien īsi pirms pusnakts nolēma pirmdienu, 29. maiju, pasludināt par svētku dienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām. Uz šo lēmumu Latvijas iedzīvotāji ir reaģējuši diezgan emocionāli un ar neizpratni, liecina mikroblogošanas vietnē "Twitter" lietotāju publicētās ziņas. 

Vēlajā svētdienas vakarā lēmums tika pieņemts dažu minūšu laikā. Par likuma grozījumu pieņemšanu balsoja 52 un atturējās trīs deputāti. Kopā sēdei bija reģistrējušies 56 deputāti.

Ņemot vērā ierobežoto laiku līdz pusnaktij, debatēs īsi piedalījās tikai deputāts Gunārs Kūtris (ZZS). Politiķis norādīja, ka no vienas puses nevienam tagad necelsies roka balsot pret šo ierosinājumu.

Tajā pašā laikā viņš aicināja pie varas esošos padomāt, kā novērst pārpratumus pirmdienas rītā. Piemēram, vajadzētu būt skaidrībai, vai pirmdien no rīta darbosies skolas un bērnudārzi, lai vecāki zinātu, vai uz mācību iestādēm vest savus bērnus, atzīmēja deputāts.

"Twitter" lietotāju reakcijas pēc Saeimas lēmuma:

Iespējams, ka deputāti būs teju vienīgie, kuri varēs izmantot pašu pielemto brīvdienu.

Vairāki politiķi par Saeimas kolēģu pusnaktī sastrādāto lēmumu izsakās asi. 

Daži komentētāji aizdomājušies tālāk - kāda būtu Saeimas veiktspēja īstos krīzes gadījumos? 

Cik emocionāls un spontāns bija Saeimas lēmums par brīvdienu, tik emocionāli un spontāni ļaudis izsakās tviterī. Apzīmējumi ir viens par otru krāšņāki. Fiziķis Mārcis Auziņš daudzu tviterī pausto formulējis lakoniski un skaidri. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu