Rosļikovs prognozē, ka Valsts prezidenta vēlēšanās uzvarēs Rinkēvičs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
14. Saeimas deputāts Aleksejs Rosļikovs nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā.
14. Saeimas deputāts Aleksejs Rosļikovs nodod zvērestu jeb svinīgo solījumu 14. Saeimas pirmās sēdes laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas opozīcijas partija "Stabilitātei" šodien Valsts prezidenta vēlēšanās, visticamāk, neatbalstīs nevienu no pieteiktajiem kandidātiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja politiskā spēka parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs.

Viņš gan uzsvēra, ka oficiālu lēmumu par savu pozīciju frakcija pieņems sēdē īsi pirms Saeimas sanākšanas, bet politiskā spēka nostāja, visticamāk, būšot tāda pati, kā pausts līdz šim.

Rosļikovs arī piebilda, ka viņa partijā nenotiek nekāda tirgošanās, un līdz ar to nostāja neatbalstīt nevienu no kandidātiem paliks nemainīga visas dienas garumā, arī tad, ja kādi kandidāti nākamajās kārtās no vēlēšanām izkritīs.

Lūgt prognozēt, vai Valsts prezidentu šodien izdosies ievēlēt, Rosļikovs atbildēja apstiprinoši. Viņaprāt, prezidenta vēlēšanās jau šodien varētu uzvarēt valdošās partijas kandidāts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā ziņots, šodien Saeimā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas, kurām partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais "Apvienotais saraksts" augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija "Jaunā vienotība" prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

Koalīcija par viena kandidāta atbalstīšanu nav izšķīrusies, līdz ar to politikas vērotāji pieļauj, ka izšķirošas balsis varētu būt pašreizējām opozīcijas partijām, kuras pretī par to, iespējams, saņemtu amatus valdībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu