Jaunievēlētais Valsts prezidents Rinkēvičs apņēmies darīt visu plaukstošas un drošas Latvijas labā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Rinkēvičs.
Edgars Rinkēvičs. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunievēlētais, topošais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (JV) apņēmies darītu visu plaukstošas un drošas Latvijas labā.

Pēc ievēlēšanas Valsts prezidenta amatā Rinkēvičs pateicās Saeimas deputātiem par dāvāto uzticību, - gan tiem, kas viņu atbalstīja, gan tiem, kas viņu neatbalstīja. Jaunievēlētais Valsts prezidents norādīja, ka Valsts prezidenta vēlēšanu debates, diskusijas ar sāncenšiem parādīja, ka Latvijas demokrātija ir ļoti augstā līmenī.

"Gribu no savas puses solīt to, ka es darīšu visu, lai mūsu valsts plauktu, lai tā būtu droša, lai mūsu sabiedrība būtu saliedētāka," uzsvēra Rinkēvičs. Tāpat topošais Valsts prezidents apņēmies cieši sadarboties ar Saeimu un valdību.

Rinkēvičs pateicās par darbu pašreizējam Valsts prezidentam Egilam Levitam, kā arī abiem sāncenšiem - Uldim Pīlēnam un Elīnai Pinto.

Jaunievēlētais Valsts prezidents savā pirmajā runā izteica arī vairākas sabiedrības iedvesmošanai veltītas atziņas.

Rinkēvičam svinīgo solījumu būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē, kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Egilam Levitam, kurš no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās, jo pārvēlēšanai trūka balsu.

Visu trīs Valsts prezidenta kandidātu debatēs vairāku nedēļu laikā tika atrasts vairāk kopīgā nekā atšķirīgā, un tā būtu jādara arī mums visiem - vairāk jāstrādā kopā nevis jākoncentrējas uz strīdiem, pauda Rinkēvičs.

Jaunievēlētais Valsts prezidents atzīmēja, ka Valsts prezidenta vēlēšanas notika labā gaisotnē pēc tam, kad hokeja komanda atgriezās Latvijā ar bronzu, un kas turpināsies līdz ar gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu