VIDEO ⟩ Kāpēc miruši Liepājas pusē izskalotie roņi?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Dienvidkurzemes piekrastē pēdējo divu nedēļu laikā atrasti 22 beigti roņi. Novada pašvaldība un Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) novērojuši, ka visiem izskalotajiem roņiem ir šautas vai durtas brūces, kā arī sitienu pēdas. Kurzemes zvejnieku asociācija pieļauj domu, ka to nodarījuši ārvalstu zvejnieki, vēsta raidījums "Dienas ziņas".

Nedēļas nogalē PVD pārstāvji, apsekojot teritoriju no Lietuvas robežas līdz Liepājai, uzgājuši daudzus beigtus roņus. Tie esot bijuši dažāda vecuma un pēc skata miruši jau pirms kādām divām nedēļām. Tā kā ķermeņi jau sākuši sadalīties, precīzu nāves iemeslu noteikt vairs neesot iespējams.

Pēc vizuālās apskates nevienas infekcijas pēdas neesot atrastas, bet visiem roņiem novērotas fiziskas traumas un pat 10 centimetru dziļas brūces.

"Vienam no dzīvniekiem konstatēts plašs zilums. Diezgan liels, kā rezultātā dzīvnieks iekšēji noasiņo un iet bojā. Diviem dzīvniekiem bija tādas brūces, kas raksturīgas pēc šāviena izdarīšanas," stāsta PVD Dienvidkurzemes pārvaldes vadītājas vietniece Aivita Vītoliņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu