Tavars: AS rūgtumu sevī netur

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Edgars Tavars
Saeimas deputāts Edgars Tavars Foto: Edijs Pālens / LETA

"Apvienotais saraksts" (AS) netur rūgtumu sevī par to, ka Valsts prezidenta vēlēšanās ir uzvarējis "Jaunās vienotības" (JV) virzītais kandidāts, ir vienkārši jāturpina strādāt tālāk, jo priekšā ir daudz darāmu darbu, intervijā Latvijas Radio sacīja AS Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars.

Viņš atkārtoja iepriekš vairākkārt pausto, ka Valsts prezidenta vēlēšanas un izmaiņas valdībā neesot savstarpēji saistīti jautājumi, kā arī to, ka AS skatījumā optimāla ir pašreizējā trīs partiju koalīcija. "Turpinām strādāt, mums priekšā ļoti daudz nopietnu darbu," sacīja politiķis.

Komentējot to, vai AS būtu gatava strādāt paplašinātā koalīcijā kopā ar jauniem partneriem, Tavars skaidroja, ka tad vispirms jārod atbildes uz vienkāršiem jautājumiem, proti, ko tas dotu sabiedrībai un kā tas varētu palīdzēt rast efektīvus risinājumus tādās jomās kā veselības aprūpe, izglītība, ostu pārvaldība un nodokļu reforma.

Kā ziņots, Tavars īsi pēc jaunā Valsts prezidenta ievēlēšanas skaidroja, ka, ja būs aicinājums iesaistīt koalīcijā no Zaļo un zemnieku savienības vai no "Progresīvo" saraksta ievēlētos Saeimas deputātus, tad arī tiks definēts AS frakcijas viedoklis šajā jautājumā.

Saeima trešdien par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas JV virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV).

Par Rinkēviča ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti. Jau kopš pirmās balsošanas kārtas par Rinkēviču balsoja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). JV Saeimā ir 26 balsis, bet ZZS - 16 deputāti. Pēc savas prezidenta amata kandidātes Elīnas Pinto izkrišanas otrajā kārtā par labu Rinkēvičam nosliecās arī "Progresīvie", kuriem parlamentā ir 10 deputāti.

Prezidenta vēlēšanas radījušas spekulācijas, ka varētu vai nu paplašināties koalīcijas sastāvs, vai pat mainīties valdība. Piemēram, iepriekš ticis pieļauts, ka, ja Rinkēvičs tiktu ievēlēts ar JV, ZZS un "Progresīvo" balsīm, tad šīs partijas arī varētu veidot turpmākās koalīcijas iespējamo kodolu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu