Prigožins pieprasa izmeklēt Krievijas pastrādātos kara noziegumus Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Prigožins
Jevgeņijs Prigožins Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas algotņu grupējuma"Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins trešdien paziņoja, ka lūdzis prokurorus izmeklēt Krievijas amatpersonu pastrādātos noziegumus pirms kara Ukrainā un tā laikā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Prigožina lūgums ir viņa līdz šim skaļākais paziņojums, kas vērsts pret diktatora Vladimira Putina noziedzīgo režīmu un viņa padotajiem - aizsardzības ministru Sergeju Šoigu un Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu.

"Šodien esmu nosūtījis vēstules Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejai un prokuratūrai ar lūgumu pārbaudīt, vai Aizsardzības ministrijas augsta ranga amatpersonas ir pastrādājušas noziegumu SMO (speciālās militārās operācijas) sagatavošanas un vadīšanas laikā," sacīja Prigožins.

31. maijā viņš paziņoja, ka turpina informēt valsts augstāko vadību par problēmām, un nosodīja Kremļa augstākās amatpersonas par to, ka tās bloķējušas viņa un viņa privātās armijas atspoguļojumu medijos.

Prigožins nevis tieši izaicina Putinu, bet gan rīkojas ar to cilvēku piekrišanu, kuri uzskata šos par kara noziegumiem. Viņa armija ir karojusi kopā ar Krievijas regulārajiem spēkiem Ukrainā un vadīja vairākus mēnešus ilgušo uzbrukumu Bahmutas austrumu pilsētai, kas krita šā mēneša sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu