Zelenskis un Putins dosies uz Turciju, bet nesatiks viens otru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un Krievijas diktators Vladimirs Putins dosies uz Turciju. Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana inaugurācijas ceremonija paredzēta sestdien, ziņo igauņu raidorganizācija ERR, atsaucoties uz Turcijas laikrakstam "Hürriyet" pieejamo informāciju.

69 gadus vecais Erdogans, kurš premjerministra un prezidenta amatā atradies pie varas Turcijā 20 gadus, pārvēlēts amatā vēl uz pieciem gadiem.

Erdogans plāno ar abu valstu vadītājiem atsevišķi apspriest gan Krievijas un Ukrainas karu, gan Melnās jūras reģiona graudu nolīgumu. Atšķirībā no daudzām Rietumvalstīm Turcija nav noteikusi sankcijas pret Krieviju un ir saglabājusi diplomātiskās attiecības gan ar Ukrainu, gan Krieviju.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina plānu tikties ar Erdoganu apstiprināja arī Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs. Tomēr Peskovs uzsvēra, ka abu prezidentu tikšanās laiks un vieta vēl nav noteikta, ziņo Krievijas mediji.

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) ir izsludinājusi Vladimiru Putinu meklēšanā saistībā ar apsūdzībām ukraiņu bērnu deportēšanā no okupētajām Ukrainas teritorijām. Tas nozīmē, ka valstīm, kas pievienojušās tiesai, ir jāarestē Putins, viņam ierodoties to teritorijā. Turcija gan nav pievienojusies SKT.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu