Vēsturiski: LGBTI vēsture Latvijā – tagad digitālā versijā "Apollo.lv"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Viktors Devjatovs/TVNET GRUPA

Ceturtdien, 1. jūnijā, par godu Praida nedēļai, "Apollo.lv" laida apjomīgu projektu: vēsturniece Inetas Lipšas grāmatas "LGBTI vēsture Latvijā pēdējos 100 gados" digitālo versiju.

Grāmatas drukātā versija ir bibliogrāfisks retums. Grāmatā fiksēta LGBTI vēsture līdz 2017. gadam. Kopš tā laika daudz kas mainījies un daudz kas noticis. No vienas puses LGBTI kopienas dzīve kļuvusi labāka, drošāka, un Latvijas sabiedrība – arvien pieņemošāka. No otras puses, kopienas cilvēki joprojām piedzīvo homofobiskus uzbrukumus, un izmaiņas sabiedrībā notiek lēni, vislēnāk diemžēl tās notiek Saeimā.

"Dažādība ir viena no mūsu uzņēmuma – TVNET GRUPAS – kultūras pamatvērtībām. "Apollo.lv" esam ļoti gandarīti, ka šī grāmata digitālo mājvietu radusi mūsu sadaļā "Cilvēks". Mēs rakstām un rakstīsim par visdažādākajiem cilvēkiem, visdažādākajām ģimenēm un ar aktīvu pozīciju iestāsimies pret naida noziegumiem, homofobiju un visu, kas cilvēkiem liedz brīvi domāt, mīlēt un dzīvot," saka portāla "Apollo.lv" galvenā redaktore Kristīne Kravale.

Ir milzīgs gandarījums, laižot tautās šo digitālo grāmatu. Lai kāds būtu impulss – uzzināt vairāk, pētīt dziļāk vai vienkārši izglītoties, no šodienas, 1. jūnija, grāmata "LGBTI vēsture Latvijā pēdējos 100 gados" ir pieejama digitālā versijā visiem, no jebkuras vietas pasaulē.

Mēs ticam, ka dažādībā ir spēks. Mēs ticam, ka grāmatas digitālā versija palīdzēs visiem, kuri vēlas uzzināt, studēt, saprast, augt. Mēs ticam, ka grāmatas digitālā versija būs vēl viens veids, kā varam Latvijā veicināt iekļaujošu, drošu un laimīgu vidi visiem. "Mēs zinām, ka Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi," pauž "Apollo.lv" kolektīvs.

Nevienam cilvēkam nevajadzētu aizbraukt no Latvijas homofobisku uzbrukumu dēļ. Visām ģimenēm vajadzētu būt vienlīdzīgām. Tādā Latvijā mēs vēlamies dzīvot. 

Grāmatu "LGBTI vēsture Latvijā pēdējos 100 gados" digitālā versijā brīvi lasiet šeit.

1. jūnijā Praida nedēļas ietvaros notika saruna "Kā rodas kvīru vēsture Latvijā". 

Sarunā par to, kā rodas kvīru vēsture Latvijā, kā tiek vāktas liecības par kvīru vēsturi un kā tā tiek dokumentēta, piedalījās vēsturniece un kvīru vēstures pētniece Ineta Lipša, žurnāliste Rita Ruduša, mākslnieks Konstantīns Žukovs un portāla Apollo.lv galvenā redaktore Kristīne Kravale.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu