Praida nedēļas noslēguma gājiens aicinās nodrošināt visu ģimeņu tiesisko aizsardzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ar gājienu noslēdzas Rīgas praida nedēļa
Ar gājienu noslēdzas Rīgas praida nedēļa Foto: Jānis Škapars/TVNET

3. jūnijā notiks Rīgas praida gājiens "Mēs visi esam Latvija", kura mērķis ir iestāties par iekļaujošu sabiedrību un Civilās savienības likuma pieņemšanu, tā nodrošinot visu ģimeņu tiesisko aizsardzību, informē "Riga Pride" organizētāji.

Gājiens sāksies plkst. 13 no Vērmanes dārza, savukārt pulcēšanās gājienam sāksies jau no plkst. 12. Turpat, Vērmanes dārzā, gājiens arī noslēgsies ar svētku koncertu "Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", kurā uzstāsies zināmi Latvijas mūziķi Samanta Tīna, Markus Riva, VIŅA, "Laime Pilnīga", "Singapūras Satīns", "KRATA", Katrīna Dimanta, Pirmā sieviete Latvijā, Baltijas "Drag" kolektīvs, "KNTY", "Kiki House of Tutti" un citi.

Pasākumu vadīs improvizācijas teātra "DIVAS" pārstāvji.

Vērmanes dārzs praida apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 11 līdz plkst. 18. Savukārt pēc pasākuma praida organizētāji aicina doties uz kvartālu "Biania", kā arī "M/Darbnīca", kultūrvietu "Skapis", "One one" un "Labietis".

Cilvēktiesību nedēļa norisinās no 29. maija līdz 4. jūnijam. Tā tika atklāta ar varavīksnes lentes pārgriešanu klubā "Skapis", kas šajā nedēļā kļuva par "Praida namu".

Pēc organizatoru paustā, šī gada praids ir aicinājums ikvienam atplaukt savā dažādībā un ieraudzīt dažādības skaistumu citos. Kā komunikācijas metode tiek izmantota "runāšana caur puķēm".

Zālītis skaidroja, ka ziedi ir sena komunikācijas metode, kuru izmantoja mīlnieki, lai slepus sūtītu ziņas viens otram. Vēsturiski dažādi ziedi ir arī tikuši izmantoti LGBTQ kopienas cilvēku idenficēšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu