Maikls Džordans atkal saņēmis sutu no sava bijušā komandas biedra

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AFP / Scanpix

Leģendārais basketbolists Maikls Džordans publiskajā telpā atkal izpelnījies kārtīgu devu kritikas no sava ilggadējā komandas biedra Skotija Pipena.

Pipens un Džordans tiek uzskatīts par vienu no visu laiku spēcīgākajiem duetiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē. Savu aktīvo karjeru laikā abi basketbolisti vismaz publiski domstarpības neizrādīja.

Leģendāro komandas biedru attiecības publiskajā telpā krasi pasliktinājās pēc Džordana dokumentālās filmas "Pēdējā deja". Pipens vairākkārt publiski atzinis, ka nav apmierināts ar to, kā tika attēlots šajā dokumentālajā filmā.

Nesen Pipens viesojās bijušā komandas biedra Steisija Kinga podkāstā "Gimme the Hot Sauce", kur viņš atkal nelaida garām iespēju kritiski izteikties par Džordanu.

"Redzēju, kā Džordans spēlēja, pirms es ierados Čikāgā. Jūs arī to redzējāt. Ar viņu spēlēt kopā bija drausmīgi. Tikai un vienīgi spēle viens pret vienu. Un tad pēkšņi mēs kļuvām par komandu, kas uzvar. Tad visi aizmirsa, kas viņš bija. Viņš bija spēlētājs, kurš nebija savas kategorijas virsotnē. Šī kategorija bija punktu gūšana," sacīja Pipens.

Šeit gan jāatzīmē, ka bijušā uzbrucēja teiktais skan visai absurdi, ņemot vērā faktu, ka sezonā (1986./1987. gads), pirms "Bulls" komandai pievienojās Pipens, Džordans vidēji mačā guva 37,1 punktu, kas joprojām visu laiku augstākais rezultāts pēc Vilta Čemberlena dominējošajām sezonām aizvadītā gadsimta sešdesmitajos gados.

Tāpat Pipens izteica viedokli tik ļoti populārajā jautājumā par visu laiku labāko spēlētāju: "Lebrons būs visu laiku labākais basketbolists no statistikas perspektīvas. Ar viņu salīdzināt nevar nevienu. Nevienu! Vai tas viņu padara par visu laiku labāko spēlētāju?"

Šī nav pirmā reize, kad Pipens publiski mēģina noniecināt Džordanu. Savā grāmatā "Unguarded" Pipens pat norādīja, ka Džordans esot sabojājis basketbolu.

"Es pat teiktu, ka Maiks sabojāja basketbolu. Astoņdesmitajos gados laukumos bērni laukumā kustināja bumbu - viņi saspēlējās, lai palīdzētu komandai. Tas apstājās deviņdesmitajos gados. Tad bērni gribēja būt kā Maiks. Bet viņš bumbu piespēlēt negribēja. Viņš arī nevēlējās cīnīties par atlēkušajām bumbām un segt pretinieku labāko spēlētāju," kritiski izteicās bijušais uzbrucējs.

Pipens savas NBA karjeras laikā kļuva par seškārtējo NBA čempionu, kā arī septiņas reizes piedalījās Visu zvaigžņu spēlē, reizi tiekot atzīts par tās vērtīgāko spēlētāju. Savukārt Džordans karjeras laikā arī izcīnīja sešus čempiona titulus, savam rezumē pievienojot arī piecas regulārās sezonas vērtīgākā spēlētāja (MVP) trofejas un vienu gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu