Nav skaidrs, kad varētu sākties koalīcijas sarunas par turpmāko darbu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (no kreisās) un Valsts prezidenta amata kandidāti, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un uzņēmējs Uldis Pīlēns pēc balsojuma rezultātu paziņošanas laikā Saeimas ārkārtas sēdē, kurā tika ievēlēts Valsts prezidents.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (no kreisās) un Valsts prezidenta amata kandidāti, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un uzņēmējs Uldis Pīlēns pēc balsojuma rezultātu paziņošanas laikā Saeimas ārkārtas sēdē, kurā tika ievēlēts Valsts prezidents. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ņemot vērā koalīcijas partiju līderu aizņemtību jau iepriekš saplānoto lietu dēļ, vēl neesot skaidrs, vai sarunas starp trim valdību veidojošajām partijām sāksies piektdien vai jaunnedēļ.

Turpinās komunikācija par visiem partneriem izdevīgu grafiku. Tiek solīts, ka līdz ko taps skaidrs sarunu laiks, par to arī mediju pārstāvji tiks informēti.

Neskaidrība par piektdienu saistīta arī ar jau iepriekš saplānotiem komandējumiem. Piemēram, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) piektdien atradīsies NATO valstu parlamenta spīkeru sanāksmē Viļņā.

Kā ziņots, "Jaunās vienotības" (JV) līdera, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa pirmās sarunas par koalīcijas izmaiņām varētu notikt ar abām pārējām valdību veidojošajām partijām - "Apvienoto sarakstu" (AS) un Nacionālo apvienību (NA), liecina politiķu izteikumi.

Sarunas notiks, jo saļodzījušās attiecības JV vadītajā koalīcijā, kurā pašlaik ar JV kopā strādā AS un NA. Plaisas koalīcijā pastiprinājās līdz ar Valsts prezidenta vēlēšanām. Saeima trešdien par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas JV virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, taču viņš tika ievēlēts tikai ar opozīcijā esošo Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" balsīm un nesaņemot nekādu AS un NA atbalstu.

Prezidenta vēlēšanas radījušas gaidas, ka varētu vai nu paplašināties koalīcijas sastāvs, vai pat mainīties valdība. Piemēram, iepriekš ticis pieļauts, ka, ja Rinkēvičs tiktu ievēlēts ar JV, ZZS un "Progresīvo" balsīm, tad šīs partijas arī varētu pievienoties koalīcijai. Kariņš jau ir izteicies, ka plāno runāt ar partijām par koalīcijas paplašināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu