Nakts uzbrukumi Kijivai. Iznīcināti vairāk nekā 30 Krievijas droni un raķetes

Zina papildināta plkst. 9.20
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/NatalkaKyiv

2. jūnija naktī krievu iebrucēji turpināja savu teroru ar masīvu kombinētu uzbrukumu Kijivai. Serhijs Popko atzīmē, ka spārnotās raķetes tika palaistas no Kaspijas jūras, vēsta medijs "Unian".

Papildus triecienam galvaspilsētai pagājušajā diennaktī agresorvalsts veica 46 gaisa triecienus un 107 uzbrukumus no vairākām raķešu sistēmām Ukrainas karaspēka un apmetņu pozīcijām.

"Diemžēl ir bojā gājušie un ievainotie civiliedzīvotāji, tostarp bērni, bojāta bērnu klīnika, dzīvojamās dzīvojamās mājas, privātmājas un cita civilā infrastruktūra. Raķešu un gaisa triecienu iespējamība visā Ukrainā arī turpmāk saglabājas augsta," Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs norāda.

Pēc Kijivas pilsētas kara administrācijas (KGVA) priekšnieka Serhija Popko teiktā, krievi galvaspilsētai un reģionam uzbruka vienlaikus ar "Shahed" droniem un spārnotajām raķetēm.

"Raķešu palaišana tika veikta no Kaspijas reģiona stratēģiskajiem bumbvedējiem Tu-95MS, iespējams, ar X-101/555 tipa spārnotajām raķetēm. Bezpilota lidaparāti Kijivai uzbruka vienlaikus no dažādiem virzieniem, atbilstoši provizoriskajai informācijai ar droniem kamikadzēm "Shahed"," teikts ziņojumā.

Pēc provizoriskās informācijas, pretgaisa aizsardzības spēki pamanīja un iznīcināja vairāk nekā 30 dažāda veida gaisa mērķus. Vienlaikus amatpersona norādīja, ka šobrīd nav informācijas par postījumiem un upuriem.

"Kijivas terorizēšana ar gaisa triecieniem turpinās. Ārprātīgie teroristi gandrīz bez pauzēm uzbrūk galvaspilsētai. Pēdējo sešu dienu laikā rašisti veikuši jau sesto gaisa triecienu pilsētai! Un katru reizi ienaidnieks maina ieročus," pavēstīja pilsētas kara administrācija.

Savukārt Kijivas mērs Vitālijs Kļičko sacīja, ka pēc uzlidojuma saņemtas ziņas par gruzdošas raķešu lauskas nokrišanu Kijivas Darņickas rajonā un degošu zāli Podoļskas rajonā.

Vēlāk KGVA paziņoja, ka informācija par Darņickas rajonu neapstiprinājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu