VIDEO Timma izvēlēts populārās "Big3" līgas draftā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu valstsvienības spēlētājs Jānis Timma
Latvijas vīriešu valstsvienības spēlētājs Jānis Timma Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbolistu Jāni Timmu ceturtdien profesionālās strītbola "Big3" līgas draftā izraudzījās "Aliens" vienība, kurā pagājušajā sezonā spēlēja Kārlis Lasmanis.

Timma "Big3" līgas draftā tika izvēlēs pirmajā kārtā ar devīto numuru.

Latvijas basketbolists šo sezonu sāka bez kluba, bet martā viņš debitēja Puertoriko čempionātā Umakao "Grises" rindās, taču pēc aizvadītām četrām spēlēm, kurās viņš vidēji guva deviņus punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles, Timmas un kluba ceļi šķīrās.

Pagājušajā sezonā 30 gadus vecais basketbolists mēroja spēkus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G līgā, pārstāvot Leiklendas "Magic" komandu.

Karjeras laikā Timma ārzemēs spēlējis Pirejas "Olympiakos", Sanktpēterburgas "Zeņit", Vitorijas "Baskonia", Kazaņas "Unics" un Maskavas apgabala "Himki" komandās, bet Latvijā pārstāvējis "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils" un "VEF Rīga".

Pērn otro gadu pēc kārtas par "Big3" čempioni kļuva "Trilogy", kamēr Lasmaņa pārstāvētā "Aliens" izslēgšanas spēlēs apstājās pusfinālā, zaudējot nākamajai čempionei.

"Big3" līgā uzvarai nepieciešami 50 punkti un vismaz divu punktu pārsvars. Spēles laiks ir neierobežots, bet vienam uzbrukumam ir atvēlētas 14 sekundes. Viena no būtiskākajām atšķirībām no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) turnīriem ir tā, ka "Big3" līgā ir ne tikai trīspunktu metiens, bet arī četru punktu metiens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu