Krievijā piespriež 1,2 miljonu rubļu sodu multimediju platformai par "LGBT propagandu"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: gnepphoto/Shutterstock

Sanktpēterburgas tiesa atzina multimediju platformu "Tricolor Kino un TV" par vainīgu "LGBT propagandā" nepilngadīgo auditorijai un piesprieda naudas sodu 1,2 miljonu rubļu apmērā, vēsta medijs "Meduza", atsaucoties uz RBC. 

Šis ir pirmais Krievijā piespriestais sods multimediju platformai par "LGBT propagandu".

Par kuru filmu vai seriālu "Tricolor Kino un TV" tika sastādīts protokols saskaņā ar Krievijas Federācijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 6.21.2 panta 2. daļu, nav norādīts.

"Tricolor" pārstāvis uz RBC lūgumu atbildēja tikai ar to, ka šis saturs ir izņemts un pakalpojums atbilst spēkā esošajiem tiesību aktiem.

Medijs "Mediazona" maija beigās ziņoja, ka Maskavas tiesās iesniegti administratīvie protokoli par "LGBT propagandas" izrādīšanu nepilngadīgajiem "Premier" un "Start" straumēšanas platformām.

Krievijas mediju uzraugs "Roskomnadzor" vēsta, ka kopumā uz jūnija sākumu ir sastādīti 19 šādi protokoli.

Pārkāpumi, par kuriem paziņoja uzraudzības iestāde, tika konstatēti arī pakalpojumos visās lielākajās Krievijas multimediju platformās.

Administratīvo pārkāpumu kodeksa 6.21.2 panta otrā daļa, saskaņā ar kuru sastādīti protokoli, paredz naudas sodu juridiskām personām, naudas sodu no viena līdz četriem miljoniem rubļu vai administratīvu darbības apturēšanu uz laiku līdz deviņdesmit dienām.

Turklāt amatpersonām var uzlikt atsevišķu naudas sodu no divsimt tūkstošiem līdz četrsimt tūkstošiem rubļu. Tātad "Tricolor Kino un TV" gadījumā juridiskajai personai tika uzlikts naudas sods 1 miljons rubļu, bet amatpersonai - vēl 200 tūkstoši rubļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu