"A karstu zupu arī var? A skābi?" Tviteris apspriež vīna uzliešanu Ogres mēram

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Scherbinator/Shutterstock

30. maijā Doma baznīcas iekšpagalmā notika tradicionālās Ziemeļvalstu nacionālo dienu svinības, ko rīkoja Ziemeļvalstu vēstniecības. Pieņemšanas laikā notika skandalozs gadījums: režisore Ilze Burkovska-Jakobsena uzlēja sarkanvīnu Ogres mēram Egilam Helmanim. Mērs metās režisorei pakaļ un aplēja viņu ar baltvīnu.

Režisore savu uzvedību skaidro ar to, ka, ka Ziemeļvalstis viņai ir demokrātijas paraugpiemērs, savukārt Ogres mērs Helmanis – tieši otrādi. Ieraugot viņu Ziemeļvalstu pasākumā, režisore šīs disonanses rezultātā rīkojusies spontāni un izlējusi savas vīna glāzes saturu Ogres mēram Helmanim uz galvas.

Kā tad īsti ir – vai apliet idejisko un ideoloģisko pretinieku ar vīnu ir pieļaujams? Šad un tad dzirdēts, ka ārzemēs politiķi ik pa laikam dabū tortes sejā. Pie mums nekas tāds līdz šim nav noticis, sarkanās neļķes, ar kurām kāda meiča iepļaukāja princi Čārlzu, neskaitās. Vīns idejiski netīkamai personai uz galvas – tas ir kaut kas jauns. Pieņemami? Nepieņemami? Tviterim šajā sakarā daudz ko teikt.

Daudzi tviterī reaģē ar stāvovācijām.

Tomēr ne visi ir sajūsmā.

Uzliet vīnu otram uz galvas - tā ir drosme vai nekulturāla uzvedība? Tviteris diskutē, katram savi argumenti.

Tiesa, jāteic, ka Ogres mērs daļēji sabojājis drāmu, nevis klusciešot izturot pauzi, bet pasākumā skrienot režisorei pakaļ un arī aplejot viņu ar vīnu. Sporta valodā sanāk 1:1.

Lai kā daudziem neriebtos dažu pilsētu daži mēri, vardarbība viņiem riebjas vairāk.

Sociāli aktīvi un ar mākslu saistīti ļaudis uzskata, ka režisores vīna glāze ir protesta forma. 

Vai protests ar kotekstu ir attaisnojams? 

Jautājumi nudien nav no vieglajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu