FOTO un VIDEO Vairāki tūkstoši cilvēku atplaukst savā dažādībā Rīgas Praida gājienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

3. jūnijā Rīgas centrā vairāki tūkstoši cilvēku pulcējās "Riga Pride" nedēļas galvenajā un visgaidītākajā notikumā – lielajā gājienā "Mēs visi esam Latvija".

Gājiens iestājas par iekļaujošu sabiedrību un Civilās savienības likuma pieņemšanu, tā nodrošinot visu ģimeņu tiesisko aizsardzību.

Kā jau ierasts, arī šī gada gājiena dalībnieki pauda savu vēstījumu sabiedrībai ar dažādiem plakātiem, bet no apkārt esošo mājo logiem tos sveica Rīgas iedzīvotāji ar izkārtiem karogiem, gavilēm un mājieniem.

Atalstot Rīgas Praida notikumus, portālā TVNET iespējams sekot viedokļu apmaiņai par LGBTI saistošām tēmām diskusijā “Sarkanās līnijas”, savukārt "Apollo.lv" sagādājis plašu ieskatu šīs kopienas vēsturē Latvijā

Gājiena noslēgumā Vērmanes dārzā ar īpašu svētku koncertu "Atplauksti! Mātei Latvijai visi bērni ir mīļi", uzstājas Latvijā zināmi un iemīļoti mūziķi, bet par pasākuma norisi gādā improvizācijas teātra DIVAS rokās.

Šī gada praids aicinājis ikvienu atplaukt savā dažādībā un ieraudzīt dažādības skaistumu citos. Kā komunikācijas metode izmantota "runāšana caur puķēm". Par godu tam arī tapusi ziedu fotosiena Vērmanes dārzā.

"Mēs ikkatrs, gluži kā zieds, esam atšķirīgs savā būtībā, un visi kopā veidojam vienu skaistu kopumu - visdažādāko ziedu pilnu pļavu. Šī ideja par ziediem radās, jo jau senatnē ziedi tika izmantoti kā komunikācijas metode, kuru izmantoja mīlnieki, lai slepus sazinātos savā starpā. Mēs esam atdzīvinājuši šo seno ideju un esam izstrādājuši dizainus LGBTQ identitātēm, lai ikviens varētu atplaukt savā dažādības skaistumā!" galveno vadmotīvu skaidro "Riga Pride" organizatori.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu